┈┈••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
#ادامه👆👆
🔴🔵
#موت و
#حیات در نگاه امام علی علیه السلام👇
🔴🔵از
#نگاه امام
#علی علیه السلام
#مردگان #واقعی چه کسانی هستند؟👇👇
✍️در روایات معصومین(ع) بویژه در فرمایشات حضرت امیر (علیه السلام) می بینیم افرادی هستند که در ظاهر زنده، متحرک و راه می روند ولی در واقع جزو مردگان هستند اینک چند موارد از این گروه در اینجا ذکر می شود.
🔴5. فقراء بى ایمان و ضعف فکری
🔺گرچه فقر براى اهل ایمان، نوعى راحتى و مایه سلامتى آنها مى باشد و نبودِ مال و مکنت براى مؤمنین به منزله نبودِ مانع در راه کمال و ترقّى معنوى است، ولى همین فقر براى افراد بى ایمان و ناتوان از رشد فکرى و عقیدتى، نوعى عذاب، بلکه مایه هلاکت و مرگ قلبى و درونى آنها مى باشد. از این رو امام صادق علیه السلام مى فرماید: الفقر هو الموت الاکبر. (11) فقر همان مرگ بزرگتر است. امام على علیه السلام براى فقیر چهار خصلت مى شمارد که مجموع آنها در مرگ دل انسان مؤثر هستند، که عبارتند از: ضعف در یقین، نقصان در عقل، کم رنگى تدیّن و کم حیایى. (12)
💢از جمله خصلت هاى فقراى ضعیف الایمان، ظلم پذیرى است. کسى که ظلم پذیر است و نسبت به ظلم و ستم از خود حرکتى نشان نمى دهد، با مرده هیچ تفاوتى ندارد. از این رو على علیه السلام در وصف مردمان آخرالزّمان مى فرماید: اهل آن زمان چون مردگان و پادشاهانش درنده خو، مردمان متوسط و ضعیف الحال طعمه هاى ستمگران و فقیران (از سختى و رنجورى در حکم) مردگان مى باشند.
🔺🔻6. کافر و بى دین
🔶از مرده هاى واقعی در بین زندگان، شخص کافر و بى دینى است که اعتقادى به توحید و یگانگى خداوند ندارد. اگر حیات و زندگى فرهنگى انسان به توحید است، جان کافر از آب حیات توحید بى بهره است. على علیه السلام مى فرماید: التوحید، حیاة النفس. (13) توحید، زندگى جان است. هَمّ و غمّ کافر، دنیاست و کوشش او براى دنیا؛ هدف او، شهوت اوست و شهوات دنیا، خداى اوست و هرکس شهوت و دنیا خداى او باشد، او مرده اى است در بین زندگان.
📚(11) نهج البلاغه، کلمات قصار، ش139.
(12) مجلسی، محمد باقر، همان، ج73، ص349.
(13) همان، ج13، ص348.
#ادامه_دارد
#قسمت_چهارم
#مردگان_واقعی
#موت_حیات
#اهلبیت_علیهم_السلام
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍