#ادامه_شرح_مناجات👆👆
🔰سالار شهیدان در دعاى عرفه چنين مىفرمايد: «اَنْتَ الَّذى اَزَلْتَ الْاَغْیارَ عَنْ قُلُوبِاَحِبّائِكَ حَتّى لَمْ یُحِبُّوا سِواكَ وَ لَمْ یَلْجَئُوا اِلى غَیْرِكَ؛ تو اى خداى بزرگ، كسى هستى كهاغیار را از دل دوستانت محو كردى تا غیر تو را دوست نداشته و جز درگاهت بهجایى پناه نبرند».
✨« وَ مِنكَ خائفا مُراقبا ؛فیض خوف از خداوند»
آنكه با چشم قلبش، خداوند را در كسوت اسما و صفاتش دیدار نماید، فیوضاتىنصیبش مىشود كه فیض خائف بودن از خداوند و عدم خوف از غیر او از آنجمله است. در توضیح این سخن باید گفت كه نه مىتوان تمامى ترسها رامذموم و ناپسند تلقى كرد و نه آنكه همه آنها را ممدوح شمرد.
بلكه بايد ديد كه اين ترس به چه چیزى تعلق مىگيرد. برخى از ترسهامخرب و ویرانگر بوده و آثار نامطلوبى بر جسم و روح و روان آدمى به جاىمىگذارند، همانند ترس از تاریكى شب، ترس از وقوع حادثهاى كه هیچ دلیلى برتحقق حتمى آن وجود ندارد، ترس از دشمن و مانند آنها كه همه این ترسها، ازانواع ترسهاى مذموم بوده و در زندگى انسان، آثار سویى به بار خواهند آورد.
ولى خوفها و ترسهايى نيز وجود دارد كه ممدوح بوده و داراى منشأعقلانى مىباشد و اساسا به وسيله این گونه ترسها، آدمى به انواع خیرات وبركات و آرامش، راه پیدا خواهد نمود.
⭕️آنكه در ارتكاب لغزشى، بر آبروى خویش مىترسد، همین خوفِ از دستدادن آبرو او را وادار به ترك لغزش مىنمايد و در نتیجه براى وى ثمره مطلوبى بهدنبال خواهد داشت.
🔺پس، آنكه از مردود شدن خویش در امتحانات در هراس است، چنين خوف وهراسى سبب وادار ساختن او به فعاليت و تكاپوى بيش از پيش گشته و در نتیجه،همین خوف، قبولى در امتحانات را برایش به ارمغان خواهد آورد.
💢پس، آنكه از خداوندِ خویش خائف است و مراقب امر و نهى اوست، همینخوف قلبىاش درهاى قُرب و رحمت و امن و آسایش خداوندى را به روى اوخواهد گشود و او را به انواع بركات رهنمون خواهد شد.
✍️در این زمینه، به چند روایت اشاره كرده و بدین ترتیب و به فضلِ بىكران الهى، دامنهشرح مناجات پر فیض شعبانیه را نیز جمع مىنماییم: على علیهالسلام مىفرماید:
اِنَّ اللّهَ اِذا جَمَع النّاسَ نادى فیهِمْ مُنادٍ: اَیُّها النّاسُ، اِنَّ اَقْرَبَكُمُ الْیَوْمَ مِنَ اللّهِاَشَدُّكُمْ مِنْهُ خَوْفا.(218)
آنگاه كه خداوند، مردم را در روز قیامت گرد آورد، آواز دهندهاى در میانِآنان ندا دهد كه: اى مردم! امروز نزدیكترین شما به خداوند كسى است كهدر دنیا، بیش از همه، خداترس بوده است.
و باز فرمود:
✨خفِ اللّهَ خَوْفَ مَنْ شَغَلَ بِالْفِكْرِ قَلْبَهُ فَاِنَّ الْخَوْفَ مَظِنَّةُ الْاَمْنِ وَ سِجْنُ النَّفْسِ عَنالْمعاصى.(219)
از خداوند، همانند كسى كه دل خویش را با انديشهاى درباره خدا، مشغولداشته است خائف باش، زیرا چنين خوفى جايگاهى امن براى تو و سبببازداشتن نفس از گناهان مىباشد.
در نهایت آنكه آن حضرت مىفرماید: «اِذَا اصْطَفَى اللّهُ عَبْدا جَلْبَبَهُ خَشْیَتَهُ؛ آنگاه كهخداوند، بخواهد بندهاى را برگزیند، لباس خوف و خشيت خویش را بر اندامش مىپوشاند».(220)
اى خداى عزیز شكستناپذیر و اى قادر متعال و اى سرچشمه تمام دانایىهاو زیبایىها و قدرتها! :
✨و آخِرُ دَعْوانا اَنِ الحمدُ لِلّه رَبِّ الْعالَمینَ.
📚پی نوشت ها:218. بحارالانوار، ج 78، ص 41.
219. غرر الحكم و دررالكلم، ج 3، ص 445.
220. همان، ص 142.
منبع: شرح مناجات شعبانیه، سید طاهری
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍