موارد استفاده:
آنغوزه برداشت شده بیشتر به کشور هند صادر میشود و در آنجا به مصرف داروسازی میرسد و با چند برابر قیمت به کشور عزیز مان بر می گردد.
نظر ابوعلی سینا در باره خواص کُما
ابو علی سینا کُما را داروی مفید در چند مورد می داند که مهمترین آنها عبارتند از :
در موارد زیر جوشانده ی تخم کُما با سنبل الطیب کاربرد دارد:
1- نارسایی خون شریانی
2- ضعف اعصاب و ناراحتی معده
3- سستی اعصاب محیطی و مرکزی. 100 گرم تخم کُما با 100 گرم سنبل الطیب را کوبیده و هر بار یک قاشق غذاخوری در cc250 آب تا اتمام مخلوط دو گیاه مصرف شود.
شیخ الرئیس می فرماید اگر تخم کُما را هر بار 5 تخم را در یک لیوان آب جوشانده و ناشتا با عسل مصرف کنیم بیماریهای عصبی مانند عصبانیت و کج خُلقی را از ما دور میکند. و دَم کرده ی برگها یا تخم آن خواب آور قوی است.
کُما اگر کوبیده شده و هر بار یک قاشق چای خوری از آنرا با ماست مخلوط کرده و ناشتا مصرف شود ضعف بینایی را برطرف میکند.
برای دفع کرم های انگل از جوشانده ی تمام گیاه کُما استفاده می کنند(2گرم در 2لیوان آب )جوشانده و با نبات به مدت 3 شب تکرار و مصرف شود.
صمغ کُما که آنغوزه نامیده می شود با صمغ لو یا سیا کُما که اُشق گفته می شود از نظر درمانی و صنعتی مهم اند و در بهار از این گیاه جمع آوری می شود که برای دفع کرمهای انگل و رماتیسم و ناراحتی های گلودرد و آنژین و گرفتگی صدا، خوردن آنها بی نهایت مفید بوده و آزموده شده که باید هر روز به اندازه ی فندق صمغ آنغوزه یا اُشق را در یک استکان آب حل کرده و در گلو غرغره کنیم و یا بخوریم تا دفع انگل کند و به مدت 5 روز تکرار شود
@BALGHAS