☀️جنبه های عرفانی و معنوی شخصیت علامه مصباح یزدی
✳️ سخنان بزرگان و اساتید و آثار علامه مصباح شاهدی گویا بر سلوک توحیدی و عرفانی علامه مصباح یزدی است. در این مجال به اختصار به مواردی اشاره می کنیم:
✅مقام معظم رهبری: «پارسائی و پرهیزگاری خصلت همیشگی ایشان از دوران جوانی تا آخر عمر بود و توفیق سلوک در طریق معرفت توحیدی، پاداش بزرگ الهی به این مجاهدت بلند مدت است.»(پیام مقام معظم رهبری به مناسبت ارتحال آیت الله مصباح یزدی)
✅آیت الله مظاهری: «زهد و وارستگی و اخلاص و شیفتگی وی به آستان حضرات اهلبیت عصمت و طهارت «علیهمالسّلام» نیز ذخیرۀ معنوی بزرگی در پیشگاه خداوند منّان خواهد بود.»(پیام تسلیت آیت الله مظاهری به مناسبت ارتحال آیت الله مصباح یزدی)
✅حجتی کرمانی: «آقای مصباح از همان آغاز طلبگی در وادی سلوک عرفانی گام نهاد. اهل گعده و وقتگذرانی تفریحی طلبگی نبود و معاشرانی اندک داشت. در جلسات درس اخلاق مرحوم حاج شیخ عباس تهرانی که هر صبح جمعه در کتابخانه بخش قدیمی مدرسه حجتیه مشهور به پارک تشکیل میشد حضور دائمی داشت.»(روزنامه اطلاعات، سه شنبه 16 دی 1399)
✳️آیتالله مصباح خود در مورد اساتید اخلاقشان فرمودند:
«از بزرگانى كه من به عنوان اساتید اخلاق مىتوانم نام ببرم، این سه بزرگوار بودند: آقاى طباطبایى، آقاى بهجت و مرحوم آقاى انصارى همدانى...». (در جستجوی عرفان اسلامی، ص19)
✳️تألیف کتاب هایی مانند «در جستجوی عرفان اسلامی» و «خودشناسی برای خودسازی» توسط علامه مصباح یزدی شاهدی گویا بر اهتمام ایشان به سیر و سلوک عرفانی است.
☀️بخشی از سخنان علامه مصباح یزدی در باب سیر و سلوک
✅ بزرگترین آفت در مسیر سیر و سلوک الهی، غرور است.(
https://hawzah.net/fa/News/View/91387/)
✅این روایت(حدیث معراج) یک دوره سیر و سلوک کامل است که با شیوههای تربیتی خاصی، هم راه معرفت و محبت خدا را معرفی میکند و هم برای حرکت انگیزه ایجاد میکند.(
https://mesbahyazdi.ir/node/5093/)
✅ تدبر در قرآن و روایات موجب تقویت اراده در سیر و سلوک می شود.(
https://hawzah.net/fa/News/View/92710/)
@meshkatnoor