یکی از انواع غذا‌های محلی استان آذربایجان شرقی است. مردم تبریز این آش محلی را به عنوان پیش غذا و همچنین به عنوان افطار در ماه مبارک رمضان سرو می‌کنند. بر خلاف طبخ تمام آش ها، که به صورت داغ و در فصول سرد سال آماده و سرو می‌شود؛ با توجه به اسم خاص این آش، مردم محلی این آش یخ را به صورت سرد و خنک در فصول گرم و با تکه‌های یخ داخل آش سرو می‌کنند. برنج: ۱۵۰ گرم سبزی‌های (جعفری، گشنیز، تره، ترخون و برگ چغندر): ۵۰ گرم سیر: ۳ حبه یخ: به مقدار لازم نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم برنج را شسته و به مدت ۳ ساعت خیس کنید. سبزی‌ها را آماده و خرد کنید. سپس سبزی‌ها را به برنج اضافه و بر روی حرارت ملایم بگذارید. بعد از جوشیدن برنج، ادویه‌ها و سیر رنده شده را نیز به ظرف اضافه کنید. بعد از حدود یک ساعت حرارت را خاموش کنید. سرو این آش، به همراه قطعه‌های کوچک یخ و سرد است نوش جان 💝 ▭▬▭▬▭▬▭▬▭▬▭ ❥◉➺ @Bakerfood 👩‍🍳👨‍🍳 🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲