🔺
افزایش سنوات ارفاقی شغل معدن به جای استاندارد سازی محیط کاری!
علی حیدری (کارشناس رفاه و تامین اجتماعی):
🔸آخرین قانون بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور در سال ۱۳۸۰ به تصویب رسید و در آن مقرر شد کارگاههای سخت و زیان آور حداکثر ظرف دوسال نسبت به حذف عوامل زیان آوری اقدام نمایند و وزارتخانه های صمت و بهداشت و تکاور مکلف شدند که بر این امر نظارت کنند و ابزارهای قانونی نظیر عدم صدور و لغو پروانه فعالیت ، عدم صدور گواهی بهداشت صنعتی و بهداشت محیط و.... در اختیار این دستگاههای اجرایی قرار دارد .
🔸شوربختانه و متاسفانه ، علیرغم گذشت ۲۳سال از تصویب قانون مزبور هیچ اقدام جدی و موثری در زمینه تحقق این حکم قانونی برداشته نشده است و بروز حوادث متواتر و پربسامد در کارگاهها طی دو دهه اخیر گواهی بر این مدعا است.
🔸حادثه معدن در شب اتفاق افتاده است و مشخص نیست آیا کارگران جان باخته در حادثه مزبور در حال انجام اضافه کاری بوده اند یا در حال شیفت کاری بوده اند و این حقوق حداقلی دریافتی آنها بابت چند ساعت کار در روز بوده است .
🔸نکته حائز اهمیت این است که افزایش سنوات ارفاقی شاغلین در کارگاهها و معادن زیان آور آن هم از جیب سایر کارگران ، کارمندان و بیمه شدگان، هیچ کمکی به کارگران موصوف نمی کند .
🔸فلذا بنظر می رسد به سرعت باید یک «طرح ملی استاندارد سازی و سالم سازی محیط های کاری» با اولویت معادن در دستور کار دستگاههای اجرایی ذیربط قرار گیرد تا از عدم زیان آوری محیط ها و سکوهای کاری اطمینان صددرصد ی حاصل شود و در این طرح بایستی استاندارد سازی فرایند مد نظر قرار گیرد و فقط به روشهای سنتی استاندارد سازی محصول و تجهیزات اکتفا نشود و دیگر شاهد وقوع این حوادث نباشیم./ایلنا
#قیمت_آنلاین
@Bamaberoozbashidd