#همسرانه #مهارتهای_ارتباطی_همسران
✅ گفتگوی متقابل
(این یک تکنیک اساسی و مؤثر برای زوجین با هر سطحی از تعارض می باشد)
🔴 در طول روز زوجین اجازه هیچ گونه انتقاد، سرزنش، جدل کردن و اجازه شروع بحث جدید و مسئله سازی را ندارند و تمام بحث هایی که احتمال می دهند که به تنش و دعوا منجر شود را به ساعتی مشخص از روز موکول می کنند.
🔴 یک ساعت خاص از شبانه روز را در نظر بگیرند(مثلاً هر شب، ساعت ۱۰ ). در آن ساعت یکی از زوجین(مثلاً زن)، به مدت ۵ دقیقه حرف بزند، انتقاد کند، تعریف کند و از مشکلاتش بگوید.
🔴 وظیفه طرف مقابل سخت تر است، زیرا او باید سکوت کند و شنونده باشد. طرف مقابل در این ۵ دقیقه، فقط باید گوش بدهد و با اشاره دست و صورت و یا کلام اجازه تأیید یا رد و بیان ناراحتی خود را ندارد، مثلاً می تواند به زمین نگاه کند تا با چشم و لبخند و اخمش پیامی از تأیید یا رد را به صحبت کننده نرساند.
🔴 پس از پایان ۵ دقیقه، جا عوض می شود و مرد شروع می کند به حرف زدن و زن گوش می دهد تا ۵ دقیقه، و مرتباً جای زوجین عوض می شود.
👈 توصیه می شود که در شب های اول تا یک ساعت با یکدیگر حرف بزنند و به مرور زمان گفتگوی متقابل را کم کنند.
نکات این تکنیک
1⃣ اگر یکی از زوجین زمان اضافه آورد، بهتر است که مجدداً حرف های خود را تکرار نماید، یا آن را با توصیفات بیشتر ارائه نماید.
2⃣ هر یک از زوجین آزادی کامل دارد تا در وقت صحبت خود، هر صحبتی را بنماید و هر احساسی( از محبت تا خشم و عصبانیت) را که دارد نشان بدهد و طرف مقابلش موظف به سکوت و پاسخ ندادن است، تا آنکه وقت صحبتش فرا برسد.
3⃣ همه زوجین حتی آنهایی که رابطه خوبی هم با همدیگر دارند توصیه می شود که هر شب، ده دقیقه به اجرای این تمرین بپردازند که به پیوند بیشتر زوجین کمک خواهد کرد.
4⃣ زوجین می توانند در هفته اول به جای ۵ دقیقه، ۱۰ دقیقه را انتخاب نمایند و سهم هر فرد ده دقیقه باشد.
5⃣ استفاده از این تکنیک در خانواده هایی با بافت سنتی و مردسالار یا زن سالار استقبال نمی شود و معمولاً طرف سلطه گر، خواهان خاتمه این تکنیک می باشد.
@BanovaneMontazer
🔮🌱مراقب خوشبختی هاتون باشید🧚♀🍓