✳️
درباره نظرسنجیها و جمع بندی نهایی
❓آیا در نظرسنجیهای معتبر هم سوگیری اتفاق می افتد؟
💡بله، حتی در نظرسنجی های معتبر، اتفاقاتی می افتد. اینکه نحوه جمع آوری داده ها چگونه است، تلفنی است یا میدانی، از مراکز استانهاست، یا همه شهرها و حتی روستاها، یا اینکه از بالا شهر است یا پایین شهر، زنان هستند یا مردان و یا نحوه طرح سوال، یا اینکه فقط آرای مشارکت کنندگان قطعی را بگویند یا مرددین را هم بگویند و ... اینها تازه داده های خام هستند، تحلیلگر، اینها را جمع بندی و تقاطع گیری و... منتشر میکند.
طبعا مرکز آمارگیر میتواند به نحو خاموشی چنین تصرفاتی بکند، به ویژه آنکه اگر بدانیم مثلا نظرسنجی خانه ملت مربوط به مرکز پژوهشهای مجلس است با ریاست قالیباف، یا صدا و سیما تحت کنترل وحید جلیلی است که برادر سعید جلیلی است و یا اینکه حسن فارسی، قائم مقام جهاد دانشگاهی و ایسپا، عضو فعال ستاد جلیلی است.
از سویی میدانیم که از جهت جامعه شناسی سیاسی مردم ایران، ملت ما تمایل شدیدی به کاندیدای پیروز دارد تا در فردای انتخابات احساس سربلندی داشته باشد.
🖌راه حل:
تمام اینها ممکن است درباره ی نظرسنجیها سبب کاهش اعتماد باشد و تنها به عنوان اماره به آنها نگاه شود نه دلیل قطعی، آن هم به مجموع همه ی آنها باید نگریست تا از حاشیه خطای نظرسنجیها و احیانا سوگیریهای پنهان بیشتر در امان بود.
❓نظرسنجیها تا الآن چه میگویند؟
💡با نگاه به نظرسنجیهای منتشر شده که انتسابشان به مرکز مربوط قطعی است مثل ایسپا و متای رشد، و آنها که انتسابشان چندان قطعی نیست مثل صدا و سیما و خانه ملت و همچنین نظرسنجیهای منتشر نشده، چیزی که قطعی است، متاسفانه پیشتازی پزشکیان در همه نظرسنجیهاست، و حتی احتمال کمی هم دارد در همان مرحله ی اول کار را تمام کند، شاید در حدود 30 درصد.
در مرتبه ی دوم از مجموع نظرسنجیها بر می آید که جلیلی با فاصله ی معناداری دوم است و بعد هم در مرتبه سوم با فاصله ی ملحوظی، آقای قالیباف قرار دارد.
شاید یکی از دلایلش قدرت ستادها و تبلیغات جلیلی باشد، در مقابل نمایش ضعیف تبلیغاتی ستادهای قالیباف. شاید هم یکی از ادله اش، تخریب ممتد قالیباف در طول این سالیان باشد و.... .
❓چه کنیم:
💡اینهایی که تمایل دارند از میان نامزدهای انقلاب، رأیشان را به نامزد دارای بیشترین اقبال در حال حاضر بدهند، احتمالا جلیلی گزینه مطلوب است.
اما نکته بسیار مهمی وجود دارد که
از مجموع همه نظرسنجیها برمی آید در صورت دو مرحله ای شدن انتخابات، این آقای قالیباف است که شانس پیروزی در برابر پزشکیان را دارد نه جلیلی. این نظرسنجی، منطبق با تحلیل هم هست، چرا که آرای خاکستری و معیشتی در سراسر کشور، قالیباف را توانمندتر از دیگران در این عرصه میبینند.
✅جمع بندی:
نیروهای حزب اللهی اگر دغدغه ی پیروزی بر نامزد آن سری را دارند، علی رغم اینکه احتمالا در این مرحله، رأی جلیلی بهتر از قالیباف است، اما نگران دو مرحله ای شدن انتخابات و هفته بعد هم باشند، چرا که تقریبا در تمام نظرسنجیها در دوگانه ی جلیلی و پزشکیان، جلیلی تقریبا هیچ شانسی ندارد به خلاف قالیباف.
لازم به ذکر است که باز هم تاکید کنم بر بداخلاقیها و بیتقوایی های هسته سخت طرفداران جلیلی که با وجود دسترسی به آمارهای حدود ده مرکز نظرسنجی تنها آنهایی را اظهار میکنند که به نفع خودشان است، مثلا: به نحو گزینشی برتری جلیلی را در اغلب نظرسنجی ها در حال حاضر میگویند، اما از اینکه جلیلی نمیتواند در مرحله دوم با پزشکیان رقابت کند سخنی به میان نمی آورند.
حتی
شنیده ام که در جلسه دیشب مشهد، یکی از نزدیکان و مسؤولان ستاد جلیلی در برابر بزرگان حزب الله گفته است ترجیح میدهند پزشکیان رأی بیاورد تا قالیباف.
ان شاء الله ،ولو صوری هم شده، تکذیب کنند و ما این ماله کشی را هم میپذیریم.
در پایان عرض میکنم که احتمالا پزشکیان رأی خواهد آورد و حزب الله مثل گذشته به پستو خواهد خزید و نقش اپوزیسیون نیرومند را بازی خواهد کرد. این تاوان کنشگریهای فاقد عقلانیت سیاسی و دینی است که برجسته ترین نمودش در خوداصلح پنداری ها و توهمات مقدس نما و رویکردهای تنزیهی است.
بقیه الله الاعظم روحی فداه میفرمایند: ((وَلَوْ اَنَّ اشْیاعَنا ـ وَفَّقَهُمُ اللّهُ لِطاعَتِهِ ـ
عَلَی اجْتِماع مِنَ الْقُلُوبِ فِی الْوَفاءِ بِالْعَهْدِ عَلَیْهِمْ لَما تَاَخَّرَ عَنْهُمُ الْیُمْنَ بِلِقائِنا، وَلَتَعَجَّلَتْ لَهُمُ السَّعادَةُ بِمُشاهَدَتِنا عَلی حَقِّ الْمَعْرِفَةِ وَصِدْقِها مِنْهُمْ بِنا، فَما یَحْبِسُنا عَنْهُمْ اِلاّ ما یَتَّصِلُ بِنا مِمّا نَکْرَهُهُ وَلا نُؤْثِرُهُ مِنْهُمْ))
ان شاء الله روزی قواعد کنش ورزی مشروع سیاسی را که حتما معقول هم هست یاد بگیریم.
✍میرزا علی توحیدی کرمانی
@Hashamdar313