💢
علت تغییر رویکرد آمریکا در منطقه چیست؟
🔹رفتار آمریکا در منطقه غرب آسیا همواره بر محور هزینهـ فایده طراحی شده است. بازپسگیری دلارهای نفتی که در اختیار برخی از کشورهای حاشیه خلیجفارس قرار دارد، مهمترین هدف این کشور است. در کنار این موضوع نحوه دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی ایران سیاستگذاری میشود.
🔸یکی از مهمترین بسترهای تأمین دلار نفتی از کشورهای مرتجع عرب و دشمنی با ایران قوی، خلیجفارس است. ایالات متحده با سیاست تبلیغات و با ترساندن اعراب از ایران تحت عنوان ایران عامل ناامنی منطقه است، نیروهای تروریستی خود را در خلیجفارس مستقر کرد. حال شنیده میشود که به دنبال تغییر نوع حضوری خود در منطقه است.
🔰
گزارههای خبری:
🔹
1ـ مایکل کوریلا، فرمانده «ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا» موسوم به تروریستهای «سنتکام» در سخنانی در جریان کنفرانس سالانه «گفتوگوی منامه» در بحرین در این باره اظهار داشت: «تا سال آینده میلادی در همین زمان، یگان ویژه ۵۹، ناوگانی متشکل از بیش از ۱۰۰ شناور سطحی و زیرسطحی بدون سرنشین را تشکیل خواهد داد که با هم در ارتباط خواهند بود.» واکاوی خبرهای مختلف نشان میدهد که ایالات متحده استقرار شناورهای بدون سرنشین را در خلیجفارس دنبال میکند.
🔸
2ـ مرکز فرماندهی نیروی دریایی آمریکا تحت فرماندهی ناخدا مایکل براسور که یکی از متخصصان روباتیک و از اعضای مؤسس طرح ساماندهی دریایی بدون سرنشین ناتو بوده در حال تشکیل کارگروه TF59 میباشد. تا تکنولوژی جدید بیسرنشینی را در ابعاد هوایی، زمینی و زیرآبی آزمایش کند. هدف از این ابتکار ادغام سریع سامانههای خودگردان پیشرفته با عملیاتهای دریایی و کرانهای در منطقه تحت کنترل ناوگان پنجم میباشد که شامل خلیجفارس، تنگه هرمز، خلیج عمان، و... است.
🔰
گزارههای تحلیلی:
🔹 ناتوانی آمریکا در مهار ایران و شکستهای متعدد این کشور در منطقه باعث شده است که آنها به دنبال تغییر رویکرد باشند.
🔸ناوهای غول پیکر به خاطر وجود شناورهای تندرو و پهپادهای ایرانی کارآیی خود را از دست دادهاند و قدرت ناوهای هواپیمابر غول پیکر میلیارد دلاری از بین رفته است. لذا رویکرد جدید آمریکاییها شکلدهی یک ناوگان مسلح از شهپادها و پهپادهای خود موسوم به TF95 است.
🔹بدون شک وجود شناورهای بدون سرنشین آمریکایی در خلیجفارس و تنگه هرمز بر امنیت کشتیرانی تأثیر منفی خواهد داشت که نباید نسبت به آن بیتفاوت بود. توان بالای نیروی دریایی سپاه در حوزه فناوری و هشدارهای سریع مقامات امنیتی و نظامی کشورمان به ایالات متحده چالش جدید آمریکاییها نیز مدیریت خواهد شد. البته هر چقدر اینها تلاش دارند که حضور این ناوگان را حمله به نفتکش در عمان مربوط کنند ولی واقعیت این است که مدتهاست آمریکاییها به دنبال تغییر رویکرد بوده و در حال بازسازی رویکرد خود در مواجهه با نیروی دریایی سپاه هستند.
🔸از سویی نباید فراموش کرد که ایالات متحده همچنان به دنبال دوشیدن برخی از کشورهای منطقه است و همچنان به دنبال امنیت وارداتی میباشند و امیدوار به سراب آمریکا باقی خواند ماند.
🔅
نکته پایانی؛ نیز توجه به این موضوع است که در نگاه نخبگان سیاسی غرب تمرکز بیش از اندازه آمریکا بر منطقه غرب آسیا، باعث شده است ایالات متحده توان مدیریت دیگر کشورها بخصوص در حوزه پاسفیک از دست بدهد و این موضوع هژمونی برتر آمریکا را با چالش مواجهه کرده است. در این خصوص به قدرتگیری چین اشاره کرد. بنابراین در این شرایط آمریکا به دنبال کاستن حضور خود در منطقه و افزایش توان و نیروی خود در جنوب شرق آسیاست. بدیهی است که ایالات متحده توان حضور پر قدرت در دو قسمت از جهان را ندارد و این از نشانههای افول قدرت آمریکا در سالهای اخیر میباشد.
✍🏻اکبر معصومی
https://eitaa.com/Basir_MN