👌یادداشت
🔻شخصیتها، نشانگر واقعیت های جامعه هستند و «جنسیت» به عنوان یکی از عناصر اصلی سازنده شخصیت است.
آفرینندگی، ویژگی فطری زن است، لذا هویت سازی زنان در تمامی عرصهها به ویژه در دفاع مقدس نمودار است.
🔸تحکیم بنای خانواده بر اساس هویت مادر قوام مییابد.
هویت بخشی زنان در تمامی ادوار تعیین کننده بوده و نقش اساسی در شکل گیری هویت افراد خانواده دارد.
بنابراین چنانچه هویت اصلی مادر، درست و با قدرت و درایت باشد، مسیر قدرت، شکوفایی شخصیت بخشی، موفقیت افراد در خانواده بهتر و متداوم تر خواهد بود.
🔹زنان ایرانی در دوران دفاع مقدس، اسطوره های هویت سازی و هویت بخشی،
با همراهی کردن و همدلی برای رزمندگان و ترغیب و بر انگیختگی آنان در ایثار و پاکبازی و مبارزه، حتی با بدست گیری سلاح و مبارزه مسلحانه اقدام کردند که پایبندی به اعتقادات و حمایت جوانان هویت تازه ای بیافرینند.
▫️مادران و همسران در آن دوران با قناعت، همکاری، همراهی، همدردی خانواده ها و یاری یکدیگر زندگی جدیدی ساخته و با حمایت در پشت جبهه ها نوعی مبارزه ترتیب دادند.
▪️لذا نقش زنان در فرهنگ سازی و هویت بخشی در دوران دفاع مقدس حائز اهمیت بوده است. عواملی از قبیل ایثار و از خود گذشتگی، کار زیاد، ادعای کم،خدمت شبانه روزی، مدارا باهم نوع و مردم، عدالت خواهی، عدالت طلبی، از جان گذشتن و... نمونه های روشن کارکرد و نقش زنان و هویت آنان در ساخت هویت فرهنگی، اجتماعی، دینی، سیاسی و غیره در جامعه است.
🔺در دوران دفاع مقدس، حضور زنان در عرصه های مختلف خط بطلانی بر اندیشههای ارتجاعی کشید و مشارکت زنان در اجتماع در واقع نیازمند درکی نو از واقعیتهای موجود است که سببساز هویتی جدید خواهد شد. البته با همه همراهیها و بازبودن فضا برای رشد اجتماعی، همچنان نیازمند توسعه و آگاهی فکری، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و غیره برای زنان و افراد این سرزمین هستیم.
https://eitaa.com/Bayenat_center