🔻 ۲_| معرفی شهدای ایرانی آرمیده در نجف و کربلا
👈 رئیسعلی دلواری
رئیسعلی دلواری متولد ۱۲۶۳ شمسی در روستای دلوار از توابع شهرستان تنگستان استان بوشهر است. این سردار شجاع و مومن، از پیشگامان مشروطهخواه و رهبران قیام مردم جنوب ایران در تنگستان و بوشهر علیه اشغال انگلیسیها در میانه جنگ جهانی اول بود.
با شروع جنگ جهانی اول و اشغال برخی از مناطق کشور توسط بیگانگان، بدلیل حائز اهمیت بودن منطقه جنوب ایران از لحاظ اقتصادی برای انگلیس و همچنین ضعف دولت ایران و حاکم نبودن آن بر منطقه جنوب، انگلیسیها شهر بوشهر را اشغال کردند. رئیسعلی در چنین شرایطی که بیگانگان به اموال مردم ایران دستدرازی میکردند و بر آنها حکمرانی میکردند و با ملت ایران با تحقیر برخورد میکردند، از جمله افرادی بود که در این غربت از علمای شیعه حکم وجوب جهاد برای مقابله با اشغالگری اجنبی گرفت و با دست خالی به مقابله با انگلیسیها پرداخت. رئیسعلی در این دوران توانست با بسیج مردم و شبیخون به نیروهای اشغالگر، تلفات بسیاری به آنها وارد کند.
جنگ میان دلیران تنگستان به رهبری رئیسعلی از یک سو و نیروهای بریتانیا و خَوانین متحد آنان از سوی دیگر به طور پیاپی و پراکنده تا شهریور ۱۲۹۴ شمسی ادامه یافت و انگلیسیها نتوانستند بر رئیسعلی و یارانش برتری یابند، لذا برای شهادت او و یارانش حملهای را تدارک دیدند.
رئیسعلی که پیشاپیش از حمله به روستای دلوار آگاهی داشت، بلافاصله اقدام به تخلیه دلوار و عقبنشینی تاکتیکی به کوههای اطراف منطقهای معروف به کلات بوجیر نمود. سربازان متجاوز انگلیسی و هندی هنگامی وارد دلوار شدند که تقریبا روستا خالی از سکنه بود. به همین جهت خشمگینانه شروع به گلوله باران منازل مسکونی و قطع نخلهای دلوار کردند. رئیسعلی در همان شب با ۴۰۰ نفر از نیروهای خود به قوای انگلیسی شبیخون زدند و ۶۰ نفر از نیروهای متجاوز از جمله یک ژنرال بلندپایه را از پای درآوردند و همین امر سبب پیروزی وی در این جنگ شد.
پس از این جنگ رئیسعلی دلوار به حملات شبانه خود به بوشهر و پادگان انگلیسیها افزود و با همفکری دیگر خَوانین منطقه طرح حمله سراسری به بوشهر و آزادسازی آنرا پی ریخت. در گیرو دار تدارک این حمله بود که در شب ۱۲ شهریور ۱۲۹۴ شمسی، هنگامیکه او قصد شبیخون به عمارت سفید سبزآباد را داشت، در محلی به نام تنگک صفر از پشت مورد اصابت گلوله یکی از همراهان نفوذی و خائنش قرار گرفت و در سن ۳۳ سالگی غریبانه به شهادت رسید.
جنازه رئیسعلی دلواری مدتی در روستای کله بند در نزدیکی امامزادهای در تنگستان دفن شد اما بنا بر وصیت او، چندی بعد به نجف اشرف انتقال یافت و در قبرستان وادیالسلام در جوار مولایش علی علیهالسلام به خاک سپرده شد.
مقبره رئیسعلی دلواری در وادیالسلام، همواره مورد تکریم زائران ایرانی عتبات قرار داشته و بخصوص زائران اربعین با حضور بر سر مزار این شهید، یاد او و مجاهدتهایش را گرامی میدارند.
🔸 موقعیت مقبره شهید رئیسعلی دلواری در وادی السلام نجف:
https://yun.ir/9dxqt9
بهشت ایران🌷
https://eitaa.com/joinchat/3597009274C1a537d7bca