📝ناظر به فرمایشات امروز رهبر انقلاب:
1️⃣صیانت از ساختار حاکمیت و تحفظ از چارچوبهای نهادی و قانونی-مثل همیشه- مد نظر ایشان بود چون در نگاه ایشان فرایندهای قانونی و ساختارهای رسمیت¬یافته نظام، باید حفظ شود و خصوصاً این ساختارها و فرایندهای قانونی نباید توسط خود حاکمیت یا بخشی از آن خدشه ببیند. از نگاه رهبری، شورای هماهنگی سران قوا-که ساختار جایگزین پیشنهادی خودشان به موازات مجلس و... در موضوعات کلیدی و سرنوشت ساز است- و تصمیمات آن، نماد فرایندها و چارچوبهای حاکمیتی است و باید از آن حمایت و صیانت می کردند.
2️⃣رهبری به نارضایتی و تنش عمومی حاصل از این تصمیم واقفند و میدانند که وجهه عمومی حاکمیت و بخشهای مختلف نظام اسلامی-خصوصاً دولت- در این تصمیم آسیب جدی خواهد دید(حداقل در کوتاه مدت). از آنجا که ایشان دغدغه حفظ و صیانت از دولت مستقر را دارند و جلوگیری از خالی شدن زیر پای دولتمردان همیشه جزء راهبردهای دوران رهبری شان بوده، در سخنان امروزشان هزینه تصمیم را از دوش دولت برداشتند و آن را بین هر سه قوه و شخص خودشان تقسیم کردند تا دولتی که با این تصمیم ممکن است به مرز فروپاشی ساختاری برسد کمتر آسیب ببیند چون آسیب دولت رسمی جمهوری اسلامی در نظر ایشان هزینه جبران ناپذیری برای «کلیت نظام» در بلندمدت خواهد بود.
3️⃣رهبری به اوضاع خزانه و فروش نفت و بحران بودجه و نزدیک شدن دولت به مرز تحیر و فلج شدن به دلیل مسائل بودجه ای و در عین حال به بی عرضگی و ناتوانی و تنبلی و زمین گیری این دولت در «موقعیتهای بحرانی و خطر» واقفند و لذا؛ هم اعلام کردند که با اصل موضوع مدیریت مصرف بنزین موافقند و هم «باید» این تصمیم عملی شود، ولو مردم ناراضی یا بخشی از آنها متضرر شوند. حکمت این نوع مواجهه ایشان از جنس قاعده دفع افسد به فاسد است و این نحوه ورود رهبری به یک تصمیم اقتصادی احتمالاً دالّ بر رسیدن به مرزهای بحران مالی و اقتصادی در حدّ «ایجاد مخاطره برای موجودیت نظام» است.
امّا
4️⃣ اگر هویت نظام اسلامی مبتنی بر مردم است و طبق فرمایش امام و خود حضرت آقا، حکومت دینی بدون مردم بی معناست و در همه شئون و تصمیمات باید مردم را اصل دید و با آنها و هم قدم با آنها پیش رفت، لاجرم در این اقدام عجیب و غریب دولت که نه فرایند توجیه کارشناسی طرح برای مردم را طی کرد، نه صادقانه و اعتمادسازانه انجام شد، نه مراعات شیوه و زمان عمل در آن صورت پذیرفت و نه دولت این اطمینان را در مردم ایجاد کرد که توان و امکان به حداقل رساندن تبعات تورمی و اقتصادی ماجرا را دارد، از نظر این حقیر جا داشت از جایگاه پدری و ولایی، بخشی از فرمایشات امروز ایشان به مواجهه انتقادی با شیوه اعمال و اجرا و تصریح بر ضرورت توجیه و همراهی حداکثری دولت با مردم و مؤاخذه تصمیم گیران برای چرایی عدم توجیه و زمینه سازی برای اجرای طرح اختصاص می یافت و تا دیرنشده، خطاب به مجریان رهنمودهایی برای «مردمی سازی» طرح ارائه می کردند.
به تعبیری مردم امروز احساس کردند پناه و مدافعی در درون حاکمیت ندارند و خطر این احساس ناامنی درونی در بلندمدت بسیار زیاد است.
💢حتی در ادبیات آکادمیک حوزه سیاستگذاری عمومی، نظریه پردازان غربی هم بین دو مرحله تدوین سیاست و اجرای آن، مرحله ای به نام عمومی سازی(به معنای توجیه و بسترسازی اجتماعی) را مد نظر قرار میدهند، چه رسد به حاکمیت اسلامی که مردم و مردم سالاری را رکن خود میداند و طبعاً باید به این ظرافتها در مقام تصمیم گیری و اجرا بیش از هر حکومتی توجه کند.
#فعالان_جبهه_فرهنگی_انقلاب_اصفهان
📲
@ChashmEntezar_ir