...ادامه
💥جریان شناسی سیاسی شبهقاره و افغانستان
در همین راستا، یک عالم دینی بریلوی به عنوان وزیر اموردینی فدرال و 6 بریلوی به «شورای ایدئولوژی اسلامی» منصوب شدند. پس از «پرویز مشرف»، رئیس جمهور «آصفعلی زرداری» و حزب مردم پاکستان(PPP) رویکرد ترویج تصوف را به عنوان ابزاری برای مقابله با ستیزهجویی، بصورت رسمی پیش بردند. بعنوان مثال، اعلامیه حزب مردم پاکستان(PPP) در سال2008 به صراحت «صوفیان را با عدم خشونت» و «اسلام را با تعالیم صوفیه» یکی دانست.
سازمانها و رهبران بریلوی درحال حاضر خود را بعنوان متحدان واقعی در نبرد علیه طالبان قرار دادهاند. «طاهر القادری»، دانشمند بریلوی مشهور ساکن کانادا، به سرعت خود را بعنوان واسطهای میان بریلویها و سازمانها تثبیت کرد. بویژه او مشتاق بود که با ارتش تماس بگیرد. وی دائما مسئولین منتخب را بصورت سیستماتیک فاسد توصیف میکرد و ارتش را بعنوان تنها سازمانی که میتواند آینده پاکستان را تأمین کند، ستایش میکرد. او با صراحت طالبان را محکوم کرد و از ارتش خواست تا آنها را ریشه کن کند. «طاهر القادری» همچنین حزب سیاسی خود را بنام «تحریک عوامی» پاکستان تشکیل داد. در سال2012 و2014، او با شور و شوق زیادی به پاکستان بازگشت و اعتراضات گستردهای علیه دو دولت منتخب شکل داد. این تظاهرات و بازگشت شکوهمندانه وی به پاکستان بدون حمایت ارتش امکانپذیر نبود.
♦️بریلویها در عرصه سیاسی
برخلاف اثرگذاری قابلتوجه مذهبی «طاهر القادری»، حزب سیاسی وی نتوانست حمایت سیاسی قابلقبولی بدست آورد. در واقع، قبل از ظهور حزب تحریک لبیک(TLP)، سایر احزاب بریلوی نتوانسته بودند ذهنیت سیاسی جامعه را بدست آورند. «جماعت علمای پاکستان»، نهاد سیاسی تاسیس شده توسط علمای دین در سال1948، توانست با کسب هفت کرسی در شورای ملی در انتخابات 1970 اثری از خود برجای بگذارد. اما این رهبران نتوانستند این نهاد را به یک حزب سیاسی مدرن تبدیل کنند و نیز نتوانستند در یک حوزه انتخابیه خاص آرای تعیین کنندهای داشتهباشند. اقتدار این نهاد با ظهور سازمانهای رقیب بریلوی بیشتر به چالش کشیده شد.
حزب تحریک لبیک(TLP)، برای اولین بار در سال2017 موردتوجه قرارگرفت. هنگامی که یک اعتصاب طولانی مدت 3 هفتهای را سازماندهی کرد. این اعتصاب در مخالفت با تغییر فرمهای انتخاباتی آغاز شد که تصور میشد اعتقاد شخص به خاتمیت حضرت محمد(ص) را نادیده میگیرد. در حالیکه دولت وقت استدلال کرد که این تغییر، بدلیل خطای یک دفتر منتسب به علما بودهاست، حزب تحریک لبیک(TLP) مدعی شد که کرامت حضرت محمد(ص) نقض شده و این نشانهی تمایل به مشروعیت دادن به «فرقهی احمدیه» است.
این اعتصاب نه با یک حمله امنیتی بلکه با توافق میان دولت و حزب تحریک لبیک (TLP) به پایان رسید. توافق طرفین توسط ارتش انجام شد و یک مقام از سازمان اطلاعات پاکستان(ISI) نیز بعنوان ضامن، توافقنامه را امضا کرد. طبق مفاد توافقنامه، وزیر حقوق پاکستان استعفا داد. دولت معترضان دستگیر شده را آزاد کرد و هیئتی با حضور حزب تحریک لبیک(TLP) برای بررسی اقدامات پلیس علیه معترضان شکل داد.
پس از امضای توافقنامه، فیلمی از «ازهر حیات» فرمانده تکاوران ایالت پنجاب، در توزیع پول نقد به معترضین منتشر شد. مقامات نظامی ادعا کردند که حضور ژنرال «حیات» صرفاً برای اطمینان از بازگشت معترضین به خانه است. میزان پشتیبانی ارتش از اعتراض حزب تحریک لبیک(TLP) همچنان بحث برانگیز است. آنچه واضح است این است که نقش ارتش و سازمان اطلاعات(ISI) در مذاکرات توافق برای مشروعیت به حزب تحریک لبیک(TLP) و اطمینان از برتری آن در میان سازمانهای بریلوی بوده است. در مدت زمان کوتاهی این حزب، حمایت طیف وسیعی از رهبران و سازمانهای بریلوی را بدست آورد.
«رضوی» انتقاد شدید از سایر رهبران بریلوی را آغاز کردهاست. بویژه او به «طاهر القادری» بدلیل محکومیت «ممتاز قادری» و معرفی خود بعنوان «میانهرو» حمله کردهاست. «رضوی» همچنین به خاطر آنچه عدم «دفاع از عزت پیامبر(ص)» نامیده، به او حمله و او را همانند مبلغان مسیحی توصیف کرده است.
خادم حسینرضوی، رهبر حزب تحریک لبیک(TLP)، با هوشمندی موضوع «تغییر در فرم انتخاباتی» را دفاع از اعتقادات مذهبی بریلوی دانست. وی همچنین اظهار داشت، اصلاح این روند تنها از طریق نفوذ سیاسی امکانپذیر است. در مبارزات انتخاباتی بعدی، این حزب بر دفاع از عزت حضرت محمد(ص)، حفاظت از اماکن مذهبی بریلوی و حفظ قوانین کفر در پاکستان تاکید داشت. رهبران حزب در تجمعات خود، «ممتاز قادری» را ستایش کردند. وی پلیسی بود که در سال2011 فرماندار پنجاب را در واکنش به انتقادش از قوانین توهین به مقدسات، ترور کرد.
ادامه دارد...
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist