⭕️🌾
مقام علمی و تالیفات حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
🌕برای اثبات عظمت علمی حضرت عبدالعظیم علیهالسلام کافی است که بدانیم امام معصوم علیهالسلام مردم را برای حل مشکلات دینی و یافتن پرسش های اعتقادی و عملیشان، به ایشان ارجاع داده است.
✔️محدث نوری بعد از ستایش حضرت عبدالعظیم مینویسد:
✍وأمّا عبد العظيم ....
🔸صاحب بن عَبّاد در رسالهای که در شرح حال حضرت عبدالعظیم علیهالسلام نوشته، این رساله در سال ۵۱۶ ق، به خط یکی از بنی بابویه نگارش یافته است ..[ در توصیف علمی ایشان آورده]: ابو تراب رویانی، روایت کرد که شنیدم ابوحمّاد رازی می گفت: خدمت امام هادی علیهالسلام در سامرّا رسیدم و مسائلی از حلال و حرام از ایشان پرسیدم. امام به پرسشهای من پاسخ داد و هنگامی که خواستم از ایشان خداحافظی کنم به من فرمود:ای ابو حماد ! هنگامی که چیزی از امور دینی در منطقهات برای تو مشکل شد، از عبدالعظیم بن عبدالله حسنی بپرس و سلام مرا به او برسان.
📜خاتمة مستدرك الوسائل ،المحدّث النوري ج4 ص 406
📝 این تعبیر، به روشنی نشان می دهدکه حضرت عبدالعظیم علیهالسلام درعصر خود، فقیه توانمندی بوده که براساس اصول و قواعدی که از اهل بیت علیهمالسلام در اختیار داشته، میتوانسته دیدگاه های اسلام ناب را در زمینه های مختلف اعتقادی و عملی، استخراج کند و به پرسش های مردم پاسخ گوید.
✔️مرحوم نجاشی در کتاب رجال خود که با موضوع مؤلّفان شیعه تألیف شده، از حضرت عبدالعظیم حسنی علیهالسلام نام برده و کتاب خطب امیرالمؤمنین علیهالسلام را به وی نسبت داده است. چه بسا سیّد رضی رحمة الله در تدوین
#نهج_البلاغه از این کتاب استفاده کرده باشد و این کتاب از مصادر اصلی نهج البلاغه باشد ! نجاشی در پایان شرح حال حضرت عبدالعظیم علیهالسلام ، سند خودش را به روایات ایشان، از طریق استادش ابن نوح، به حضرت عبدالعظیم میرساند.
💞🤲اللهم عجل لولیک الفرج
@DinAssLamm
💫♥️