🖋
منطقه خاکستری، مفهومی جدید در مناقشات
🔴تحلیلگران، کارشناسان و محققان به طور یکسان تلاش کردهاند تا با چنین اصطلاحات و تعاریف در حوزه جنگ کنار بیایند.
✔️کلید واژه های مانند :جنگ ترکیبی، جنگ نسل جدید منطقه خاکستری و سایر موارد تمایز واقعبینانه ما بین شیوه های معاصر جنگ و جنگ های سنتی را در بر می گیرد در حالی که هدف اصلی از به کارگیری چنین اصطلاحات ، مشغول نمودن توجه سیاستمداران به مسائل امنیتی در حال ظهور هست اما امروز آنها به قسمتی از یک فرهنگ فراگیر تبدیل شدند که در آن کلید واژه بیشتر معاصر تلقی شده و مولفه های تکرار و بازتاب داشته اند.
✔️ در نتیجه ایده هایی وجود دارد که جنگ ها را معاصر تلقی می کند اما تجزیه و تحلیل استراتژیک برای حمایت از چنین ادعا و نظریاتی به طور محدود و اندک مشاهده می شود. این قسمت از شناسایی و بررسی مشکلات ناشی از درگیری ها به اصطلاح «خاکستری» صحبت به میان آورده و همچنین پیشنهاد می کند که استراتژیست های نظامی و برنامهریزان سیاسی چهارچوب مفهومی در همین راستا تنظیم و تهیه کنند.
✔️یکی از راهحلهای برخورد با مشکل جنگ در محیط خاکستری این است که به طور نمونه اقدامات خصمانه ای که در اوکراین و یا در دریای چین صورت گرفته را به حرکت اصلی خود که ترکیبی از( اجبار و بازدارندگی) است کاهش میدهد.
✔️همانطور که کلاویتس گفته: جنگ استفاده از قدرت است تا حریف را وادار به انجام یک اراده کند.او معتقد است که جنگ اساساً نیروی خشونتآمیز محسوب میشود و ماهیت صلح شامل اجبار دیپلماتیک و غیره نیز میشود، اما احتمالاً با خونریزی کمتر همراه است.
✔️جنگ را از صورت متمایز می سازد صرفاً استفاده سریع و بدون واسطه از خشونت است علاوه بر این زمانی که مفهوم جنگ کلا بیت رت جامع در خصوص دفاع را در نظر میگیریم میبینیم که درک و اجبار شامل یک اقدام تکمیلی ضروری یعنی بازدارندگی است دفاع از حمله بسیار قوی تر است زیرا در تئوری بازدارندگی در مقابل دشمنان یکی از سادهترین اعمال فشار به حریف مقابل است. با این حال این دو یک روی سکه هستند.
✔️در ادامه ما تقریبا نمیتوانیم پویایی بازدارندگی را در هر نوع از جنگ و مناقشات مشاهده کنیم استثنایی که میتواند این حکم را اثبات کند یک شیوه از جنگ با هدف نسل کشی است هدف و انگیزه آن تولید مجدد جمعیت نیست بلکه ریشه کن کردن آن است پاکسازی قومی که با نسل کشی در طبیعت متفاوت است و در مورد کشمکش مردم در یک قلمرو کاربرد جدی دارد و اساس آن شامل استفاده از روی اجبار و بازدارندگی میشود.
✔️همچنین در شرایط کوتاه جنگ نیز وجود دارد برای مثال بین سالهای ۱۹۳۶ تا ۱۹۳۹ تمایل آدولف هیتلر برای آغاز جنگ در برابر تمایل متفقین برای صورت استفاده از نیروی اجبار و دیپلماسی قالب شد امروزه میتوان آن را دیپلماسی اجبار نیز به نامیم.
⭕️ دیپلومارکت
➥
@Diplomarket 💯