🔻تدابیر در فصل بهار 🔺 🌱پرهیزات غذایى در بهار باید از مصرف زیاد موارد زیر پرهیز کرد: 1 (گوشت به میزان زیاد؛ مصرف زیاد گوشت -مخصوصا گوشت قرمز- باعث افزایش گرمى و ترى در بدن مى شود و با توجه به اینکه مزاج فصل بهار هم گرم و تر است، افزایش بیش از حد گرمى و ترى بدن را دچار مشکل مى کند. 2 (غذاهاى شور و غلیظ؛ بهتر است در فصل بهار از خوردن غذاهاى شور و غلیظ مانند کله پاچه، گوشت گاو، خامه و ماست ترش پرهیز شود. مصرف زیاد آجیل شور نیز که در نوروز مرسوم است. مناسب فصل بهار نیست. 3 (بهتر است ادویه جات تند مانند دارچین، فلفل، زنجبیل و ...، کمتر مصرف شوند. 🌱برخی از غذاها و ترکیباتی که مصرف آن ها در فصل بهار توصیه می شود، به شرح زیر است: 1 (آش سبزیجات (گشنیز، شوید، اسفناج، هویج و ...) 2 (بورانی اسفناج 3 (کاهو با سکنجبین 4 (آش یا سوپ جو با روغن زیتون و آبغوره 5 (زرده تخم مرغ عسلی 6 (گوشت پرندگان، مانند بلدرچین، کبک و جوجه مرغ 7 (ماش پلو با خرفه 8 (ماء الشعیر طبی؛ جو را 24 ساعت خیسانده و سپس با 20-14 برابر آن آب، روي حرارت قرار دهید؛ به محض شکفته شدن جو، از روي حرارت برداشته و بلافاصله آب روي آن را صاف کنید. 9 (شربت تمر هندي 10 (شربت سیب و زرشک و لیمو؛ 400 گرم آب زرشک را با 400 گرم آب سیب شیرین تازه، 200 گرم آب لیمو ترش تازه و کمی شکر به قوام شربت بیاورید. 11 (خورش ریواس (ریواس جوان خرد شده، کمی نعنا و جعفري و آبغوره و پیاز و زردچوبه) 12 (شیربادام؛ 15 عدد بادام درختی خام پوست کنده را با یک لیوان آب و کمی عسل یا شکر یا نبات، در مخلوط کن ریخته و مخلوط کنید.