📌تاسیس مدرسه علوی
🔷 روزی از خیابان شاهپور (وحدت اسلامی فعلی) در نزدیکی بازار تهران می گذشتم. زمانی بود که قانون تأسیس مدارس ملی را وزارت آموزش و پرورش اعلان کرده بود. در این فکر بودم که چگونه میتوان برای فرزندان مسلمان این مرز و بوم مدرسه ای بنا کرد؟ می رفتم و در حسرت تأسیس مدرسه ای مسلمان پرور میسوختم. بسیار کسان، به خاطر درآمد مادی و افزودن بر سرمایه خود، امتیاز تأسیس مدرسه گرفته بودند.
فارغ از سفر زنجان در سال های گذشته و دیدار با مردی به نام روزبه و احساس همدلی جدی با او به سوی مقصدی روان بودم. در اندیشه ام نه زنجانی وجود داشت و نه روزبهی که در آن شهر دیده بودم. در رفتن شتاب داشتم که ناگهان با روزبه سینه به سینه به هم رسیدیم! دیدار شد میسر و بوس و کنار هم». سلام و علیک و احوال پرسی و هر دو شگفت زده از این دیدار غیرمترقبه و دور از انتظار. آنقدر دل های ما به هم نزدیک بود که تعارفات وقت تلف کن معمولی را رها کردیم و از هدف و مقصد یکدیگر پرسیدیم.
روزبه گفت: «شما چرا به قم نمی روید؟» به او گفتم «در فکر آنم که مدرسه ای تأسیس کنم.» او هم - با آن موقعیتی که در مدرسه تخت جمشید برایش فراهم شده و به عنوان یک معلم کامل عیار درخشیده بود - بی درنگ برای مدیریت چنین مدرسه ای اعلام آمادگی کرد. از این اظهار آمادگی روزبه به وجد آمدم. دیدم درست است که هنوز از مدرسه خبری نیست، ولی مدیر لایق و کاردان همه فن حریفش هست. برخی موانع قانونی را با او در میان گذاشتم و او امیدواری داد که این موانع برطرف شود.
🔶 قرار دیدارهای بعدی را گذاشتیم و از هم جدا شدیم. روزبه به سویی رفت و من یک راست راهی بازار شدم؛ چون حساب کرده بودیم که برای تأسیس مدرسه به مبلغ یکصدهزار تومان نیازمندیم. به یکی از بازاریها مراجعه کردم و به او گفتم: برای تأسیس مدرسه به چنین مبلغی احتیاج است. خوب است شما ۲۵ هزار تومان تقبل کنید.» گفت: «ندارم» گفتم: «قرض کنید.» از این پیشنهاد من تعجب کرد و من برایش توضیح دادم که: «اگر یکی از نزدیکان انسان به بیماری صعب العلاجی مبتلا شود، آیا او برای اقدام به درمان بیماری از هیچ کوششی فروگذار می کند؟» پاسخ روشن بود و او فوری پذیرفت. نفر دوم و سوم نیز به همین سیاق راضی شدند و نفر چهارم بدون گفتگو مبلغ درخواستی را پرداخت.
مشکل مادی حل شد. امتیاز مدرسه را به نام آقای فقهی رحمة الله عليه گرفتیم و نام مدرسه ای را که می خواستیم تأسیس کنیم «علوی» گذاشتیم. اندک زمانی گذشت و افتتاح مدرسه علوی در سال ۱۳۳۴ شمسی روی داد.
📌 تاسیس مدرسه علوی به روایت علامه کرباسچیان؛ کتاب فیض گل، صفحه 78.
🌓 روشنا
┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷✍بشیر:ایتا،سروش،روبیکا👇
🆔
eitaa.com/basheer
🆔
sapp.ir/basheer2
🆔
rubika.ir/basheer3