💢
یازدهم بهمن در آيینۀ تاريخ
🗓
۱۱ بهمن ۱۳۵۹
ــ گروگانهای امریكایی آزادشده در گفتوگو با رسانهها از رفتار دانشجویان مسلمان پیرو خط امام ابراز رضایت كردند. آنان در سیام دی ۱۳۵۹ش پس از گذشت ۴۴۴ روز كه بهوسیلۀ دانشجویان پیرو خط امام در لانۀ جاسوسی امریكا در تهران به گروگان گرفته شده بودند، آزاد شدند.
🗓
۱۱ بهمن ۱۳۵۷
ــ شمار فراوانی از شیعیان لبنان با ارسال نامهای به مراجع قم اعلام كردند که حاضرند در كنار ملت ایران با رژیم پهلوی مبارزه كنند و در این راه به شهادت برسند.
ــ ساعت سهونیم بامداد، حضرت امام خمینی قدسسره با یک فروند هواپیمای ایرفرانس فرودگاه پاریس را به مقصد تهران ترک كردند. همزمان میلیونها استقبالكننده در مسیر حركت ایشان در انتظار دیدار با امام بودند.
ــ دولت اعلام كرد که فردا بهمناسبت فرود هواپیمای امام خمینی، فرودگاه مهرآباد از ساعتهای آغازین روز تا ساعت ۱۱ صبح بر روی دیگر هواپیماها بسته است.
ــ امام خمینی قدسسره پیش از ترک کردن فرانسه در پیامی از مهماننوازی مردم و دولت فرانسه بهویژه اهالی دهكدۀ نوفل لوشاتو، سپاسگزاری كردند.
ــ امام خمینی قدسسره پیش از حركت بهسوی ایران به نزدیكان خود فرمودند: من بیعت خود را از شما برداشتم. ما بهطرف كار بزرگی میرویم؛ شما هم جانتان را به خطر نیندازید.
ــ اطلاعیهای ازطرف كمیتۀ برگزاری مراسم استقبال از امام خمینی قدسسره انتشار یافت و در آن مقررات و ضوابط استقبال تشریح شد.
ــ میلیونها نفر از مردم نواحی مختلف ایران برای استقبال از امام خمینی قدسسره وارد تهران شدند.
ــ بیش از یکهزار و ۲۰۰ امریكایی با سه هواپیمای نظامی تهران را به مقصد كشور خود ترک كردند.
ــ شاپور بختیار گفت: دولت نمیتواند تحمل كند كه هزاران نفر همهروزه، آشوب و اغتشاش در مدارس و دانشگاهها به راه بیندازند و دولت با آنها برخورد نكند.
ــ بیشتر مردم در تهران و شهرستانها در خیابانها حضور مداوم داشتند. فرماندار نظامی تهران نیز این گونه اجتماعها را بهمناسبت ورود امام خمینی قدسسره به ایران، به مدت سه روز آزاد اعلام كرد.
ــ رادیو كلن آلمان دربارۀ مسائل ایران گفت: یگانهای نیرومند نظامی به پایتخت منتقل شدند. تانکها و زرهپوشها در خیابانهای مهم تهران به راه افتادند. شهر تهران بهطور كامل حالت جنگی به خود گرفته و نمایش قدرت به روی صحنه آمده است.
ــ شاپور بختیار در گفتوگویی با رادیو بی.بی.سی گفت: با هرگونه كوشش در راه ایجاد دولتی دیگر بهشدت مقابله میكنم.
🗓
۱۱ بهمن ۱۳۴۳
ــ امیرعباس هویدا كه پس از اعدام انقلابی حسنعلی منصور توسط فداییان اسلام به نخستوزیری منصوب شده بود، در معرفی كابینهاش به مجلس شورای ملی، برنامههای دولت خویش را به رأی نمایندگان مجلس گذاشت، و در همان جلسۀ نخست كه دولت را به مجلس معرفی كرد، رأی اعتماد گرفت.
#روزشمار_انقلاب
@Enghelabe_Islami