#مناسبتی
🔻جهادی که قربانی شد!
👈 جهاد در راه خدا و شهادت، بهترین فرجامی است که بسیاری از مؤمنان آرزوی آن را دارند. بر این اساس است که پیامبر(ص) فرمود: أَشرفُ القَتلِ قَتلُ الشُّهداء(1). اما گاهاً شرافت شهادت و جهاد فیزیکی، ما را از سایر اموری که ارزش و اهمیت آنها در مواقعی بیشتر از جهاد مسلحانه است، غافل میکند. این نکته هم در قرآن و هم در روایات بسیاری تأکید شده است.
⬅️در آیات زیادی در بیان صفات مؤمنین، جهاد با مال در کنار جهاد با جان و نفس آمده است. خوب است به این عبارات که روایت هستند توجه کنید:
🔸شخصی که به دنبال آموختن علم[دین] است همانند مجاهد فی سبیل الله است.(2)
🔸کسی که در موقع عصبانیت، خشم و غضب خود را کنترل کند، بسان مجاهد در راه خدا است.(3)
🔸کسی که برادر دینیاش برای نیازی به او رجوع میکند و او درصدد رفع حاجتش برآید، کارش مانند جهاد در راه خدا است.(4)
🔸کسی که چیزی وارد بازار ما کند(کار مفید اقتصادی داشته باشد) مانند مجاهد در راه خدا است و کسی که احتکار کند مانند ملحدی است که در کتاب خدا بیان شده است.(5)
🔸کسی که به زن بیسرپرستی یا مسکینی کمک و یاری رساند مانند کسی است که در راه خدا میجنگد.(6)
🔸کسی که برای روزی حلال خانواده اش تلاش میکند مانند مجاهد در راه خدا است.(7)
♻️ شهادت دستن کشیدن یکباره از تمام لذّات دنیوی و معاملۀ زرق و برق زندگی با بهشت جاودان ابدی است؛ طبیعی است که چنین معاملهای بسیار ارزشمند است. ولی باید بپذیریم مجاهد بودن در جبهه های مختلفی که در روایات فوق ذکر شده نیز سختی و هزینه های خاص خود را دارد.
❎ اینکه رفتارها طوری تنظیم شود که هم حق خداوند ادا گردد و هم حق همنوعان مانند چشم پوشی از حق خود و ایثار در حق دیگران، گذشتن از آبرو یا مالی که با زحمت به دست آمده، تلاش برای طلب علم مثمر برای جامعه دینی و ...
👈 آن روز که حسین فهمیده خود را برای جلوگیری از محاصره منفجر کرد به پشتوانه خدا شناسی، زمان شناسی و خدمت به خلق بود که حضرت امام (ره) هم او را رهبر خود معرفی کرد.
👈 امروز ما هستیم و مجاهدت در عرصه ای متفاوت. و مع الاسف نه تنها خودمان حاضر نیستیم برای نجات اجتماع از محاصره شبهات و فریبهایی که دامن گیرش شده، از مال و جان و آبرویمان هزینه کنیم؛ بلکه فهمیده هایی که نارنجکهای از خود گذشتگی، پشت کردن به پست و مقام و... به کمر همت بسته اند را زیر تانک های تهمت و تکفیر و تحقیر، قربانی میکنیم.
1ِ(بحار الانوار، ج97، ص8)
2(وسائل الشیعة، ج27، ص27)
3(مستدرک الوسائل، ج12، ص14)
4(مستدرک الوسائل، ج12، ص408)
5(نهج الفصاحة، ص432)
6(همان، ص527)
7(کافی، ج5، ص88)
🖋ادمین
🆔
@tahavol_howze