[In reply to تحول حوزه]
#مناسبتی #حضرت_خدیجه
🔸خدیجه، بانویی سراسر کمال و زیبایی.
⬅️ صفحات تاریخ را که بنگریم انسان هایی وجود دارند که با نور خود مسیر بشریت را پرتو افشانی و راه رشد و کمال را نشان میدهند.
🔹بی شک حضرت خدیجه(س) یکی از زنانی است که در جامعه و روزگار خویش با وجود زیبایی ظاهر و کمالات زنانه، هرگز خود را نباخت و به درجه ای از طهارت و پاکی رسید که لقب «طاهره» را به ایشان دادند.(تاریخ مدینه دمشق، ج ۳، ص ۱۳) در جامعه ای که مصرفگرایی و تنوع طلبی رفتهرفته شعار زندگی اکثریت است و تعقل جای خود را به احساسات میدهد.
🔹 در حالی که خدیجه (س) در دوران جوانی کاروان تجارتی تشکیل میداد و با مدیریت و درایتی قوی، به دور از رسم زمانه خود که رباخواری از اصول اولیه آن بود، تجارتی مشروع و صحیح به راه انداخت و از سود سرشار آن نیازمندان را بهره مند میساخت. (ابن اثیر، جلد هفتم اسدالغابه، صفحه ۸۰) بی جهت نیست که تاریخ نگاران به او «لبیبه حازمه» زن خردمند و دوراندیش گفته اند.(ابن هشام حمیری،السیرة النبویّة، ج ۱، ص ۱۸۹.)
👈 هنگامی که حقیقت را شناخت، هرگز اسیر تهاجمات زمانه نگشت و گوهر وجود خویش را پایمال نکرد، بلکه با تمام هستی در مسیر توحید، ثابت قدم بود و در راه دفاع از پیامبر اسلام از جان و مال خود گذشت.
🔸 یکی از تجّار بزرگ آن زمان به نام عفیف میگوید: وقتی پای به مسجدالحرام نهادم با منظره ای شگفت برخورد کردم، سه نفر را در حال خم و راست شدن دیدم! از عباس درباره آنان پرسیدم، گفت: نفر نخست برادرزاده من محمد است، مردی که پشت سر اوست علی و آن زن هم همسر محمد، خدیجه است و کسی غیر از این سه را بر این آئین سراغ ندارم!(شریف الرضی، محمّد بن حسین، خصائص امیرالمؤمنین، ص ۴۵. )
▫️حال ما هستیم و زمانه ای که وجود زن دائما تحقیر شده و در حد کالایی تنزّل می یابد، جالب آنکه این ظلم بزرگ را آزادی میدانند و مایه افتخار ...
💠باید عاجزانه اقرار کرد که جان های تفتیده و سرگردان ما، محتاج نور وجود این بانوی بزرگ است، امید به اینکه که دستگیر ما باشد.
🖋حسین فراتصه
🆔
@tahavol_howze