🔴روایت مسئول میز ایران در سازمان اطلاعات ارتش اسراییل از ایران و برجام
🔹دنی سیترینوویچ، مسئول میز ایران در امان(سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل)ومسئول افزایش همکاری بین مقامات اطلاعاتی اسرائیل و آمریکا در مصاحبه ای با تایمز اسرائیل تحلیل مفصل و مهمی راجع راهبرد اسرائیل و آمریکا با برجام و رفتارمنطقه ای ایران داشته در این مصاحبه نکات مهمی مطرح می کند از جمله:
🔹برجام - با همه ایراداتش - برنامه هسته ای ایران را به طور قابل توجهی عقب انداخت، بیش از هر فعالیت مخفی دیگری که هدفش انجام همین کار بود. آن فعالیت های مخفی ممکن است برنامه را اندکی به حالت تعلیق درآورد یا به تعویق بیاندازد، اما چیزی در سطح برجام نیست
🔹ایران خود را به عنوان یک ابرقدرت می بیند و به همین دلیل، حق غنی سازی اورانیوم را مانند سایر ابرقدرت ها دارد. همچنین منبع غرور و ناسیونالیسم است.حتی اگر رژیم تغییر کند، حتی اگر فرد بعد از [آیتالله] خامنهای معتدلتر باشد، هرگز جاهطلبیهای هستهای ایران را رها نخواهد کرد.
🔹توافقی «طولانیتر و قویتر» اتفاق نخواهد افتاد ولی فقیه یک میلیون سال دیگر این را نمی پذیرد.رهبر ایران امروز بسیار قویتر از زمان امضای توافق هستند. در آن زمان همه کارت ها به نفع روحانی بود. حالا همه چیز تغییر کرده است. مذاکره کنندگان ظریف نیستند. و رئیسی البته روحانی نیست. بنابراین ایالات متحده باید بسیار سخت کار کند تا آنها را متقاعد کند که به توافق موجود بازگردند.
🔹من فکر نمی کنم که آمریکایی ها Plan B داشته باشند. شما می توانید در مورد طرح B به عنوان تحریم های بیشتر صحبت کنید زیرا آنها در واقع به ایران حمله نمی کنند. اما چه نوع تحریمی [می توانید علیه ایران وضع کنید] بدون چین؟ آنها در حال حاضر مستأصل هستند و واقعاً نمیخواهند تحریم جدیدی اعمال کنند، زیرا انجام این کار بازگشت ایران به توافق را دشوارتر میکند.
🔹بله، بندهای غروب آفتاب وجود دارد. اما حتی پس از برداشته شدن بیشتر محدودیت ها، ایران همچنان باید با یک رژیم بازرسی بسیار شدید مواجه شود. آنها نمی توانند به راحتی هر نوع ماده ای را [برای استفاده در بمب] منحرف کنند.
🔹بازرسیها نه تنها به ما امکان میدهند بفهمیم در سایتهای هستهای آنها چه اتفاقی میافتد، بلکه به عنوان یک عامل بازدارنده نیز عمل میکنند.تغییری که روحانی در سال ۲۰۱۳ ایجاد کرد این بود که ایران در واقع به دستیابی به توافق علاقه مند شد. مذاکرات [برجامی] در عمان قبل از روحانی شروع شد، اما روحانی مولد واقعی بود و فهمید که برای ایجاد نوعی ژست به غرب، نیاز به توافق دارد.
🔹رئیسی برخلاف روحانی، هدف اول خود را بازگشت به برجام نمیداند. او اهمیت برجام را درک میکند، اما معتقد است که حتی اگر بازگشتی نداشته باشد، میتواند از طریق اقتصاد مقاومتی با واکنشها کنار بیاید و همراه با چین در مقابل فشارها مقاومت کند. بنابراین اگر ایالات متحده مایل به مصالحه در بسیاری از موارد است، او بدش نمیآید که به توافق بازگردد، اما تنها در صورتی که این توافق بر اساس شرایط ایران باشد. به همین دلیل است که بازگشت به برجام مستلزم مصالحه از سوی ایالات متحده است.
☑️
@enghlaabi | انقلابی