امید و اعتماد چگونه احیا شد؟ -2
✍کمال احمدی
3🔸31 سفر استانی رئیس دولت سیزدهم آن هم در کمتر از یک سال و ارتباط بدون واسطه با بسیاری از مردم در اقصی نقاط کشور و آشنایی از نزدیک با مشکلات بخش های مختلف کارگری ، صنعتی، خدماتی، کشاورزی و... یکی دیگر از لوازم احیای امید و اعتماد مردم بود. آقای رئیسی همین چند روز پیش در سفر به خوزستان به منطقه صعب العبور «احمد فداله» رفت که تا پیش از این شاید فقط معدود گروه های جهادی و اندک مسئولان بومی به این نقطه دور دست رفته بودند. برای رسیدن به احمد فداله باید از ارتفاعات 2800 متری و قلل سر به فلک کشیده منطقه و دره های مخوف با پیچ و خم های بسیار تند سنگلاخی عبور کرد که به دلیل نبود جاده مناسب این کار با مشقت فراوان رو به روست و شاید 7-8 ساعت به طول بینجامد اما رئیس جمهور تمام مصائب این سفر را به جان خرید تا از نزدیک با اهالی صبور و دوست داشتنی احمد فداله سخن بگوید و دردهایشان را رو در رو بشنود. این رفتار در حالی رخ داده که رئیس جمهور قبلی و بسیاری از مقاماتش به صورت ویدئو کنفرانسی و از داخل اتاقشان در مرکز به تمشیت امور می پرداختند و بر همین اساس اغلب مردم حتی یک بار هم رئیس جمهور را از نزدیک ندیدند. با این وجود آقای روحانی در مقطعی در اظهاراتی عجیب مدعی شد: «دولت من شاید یکی از دولت هایی باشد که خیلی در میان مردم است، من خودم بارها به دوستان گفته ام؛ من روزانه نظرسنجی می کنم؛ یعنی در خیابان وقتی با ماشین می روم تمام چهره های مردم را نگاه می کنم؛ اینکه چند نفر لبخند دارند، چند نفر عصبانی اند، چند نفر قیافه شان گرفته است و به هر شهری و در هر جمعیتی می روم، خودم نظرسنجی می کنم و نگاه آدم ها را نسبت به خودم می بینم؛ پس نیازی نیست که روزنامه ها از مشکلات مردم بنویسند تا رئیس جمهور باخبر شود! رئیس جمهور و دولت درد مردم را می داند».
4🔹یکی دیگر از اتفاقات احیابخش امید، در کنار مردم بودن مسئولان دولت سیزدهم در حوادث گوناگون بود. حضور چند روزه وزیر کشور در کنار مردم آبادان در حادثه ریزش ساختمان متروپل و پیگیری مداوم مشکلات اهالی،مدیریت میدانی وزیر نیرو در حل مشکل آب شهرکرد تا حصول نتیجه و سفر شبانه وی به همدان برای نظارت برای اجرای سریع تر آبرسانی به این شهر، حضور معاون اول رئیس جمهور در سطح شهر پس از اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها و رصد از نزدیک قیمت ها در کف بازار و پیگیری سریع و بدون واسطه برای رفع کمبودهای احتمالی کالاها، و مواردی از این دست که طی یک سال اخیر به کرات از سوی مقامات دولت رخ داده همگی دال بر یکی بودن مردم و مسئولان در مشکلات است. این همدلی را مردم حتی در بخش های خارج از دولت نظیر شهرداری تهران هم مشاهده کرده اند در حادثه سیل امامزاده داود شهردار مردمی تهران بدون توجه به هوچی گری رسانه های زنجیره ای به میان گل و لای رفت و به حل مشکلات در کف میدان پرداخت. این در حالی بود که در دوره قبلی شهرداری تهران مدیریت میدانی چندانی از شهردار دیده نشد و یا حداقل در رسانه ها بروزی نداشت.
5🔸 عدم شرطی سازی اقتصاد یکی دیگر از ویژگی های دولت کنونی است که موجب بازگشت امید و اعتماد به جامعه شده است. دولت قبل مدعی بود که حتی آب خوردن مردم هم به برجام ربط دارد لذا تمام امور کشور را معطل این توافق کرد تا جایی که بسیاری از کسب و کارها از جمله صنعت ساختمان که اصلا ربطی به خارج ندارد دچار تعطیلی یا رکود شدید شد. اما دولت سیزدهم از همان روز نخست اعلام کرد که معیشت مردم و اقتصاد کشور را به خارج گره نمی زند و بر همین مبنا هم به رفع چالش های کسب و کار و بنگاه های اقتصادی پرداخت که نتایج این سیاست منجر به افزایش صادرات 38 درصدی غیرنفتی در سال جاری و نیز افزایش فروش نفت به بیش از یک میلیون بشکه در روز شد. ارتقای مبادلات تجاری با همسایگان، کاهش 19 واحد درصدی تورم در پایان مردادماه امسال آن هم با وجود اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها ، عبور از تابستان گرم و خشک بدون خاموشی خانه ها آن هم با وجود افزایش مصرف نسبت به تابستان پارسال، حل مشکل آب استان های مختلف کشور بدون برجام ، دریافت پول فروش نفت و... از دیگر نتایج عدم شرطی سازی اقتصاد در دولت کنونی است.این کارنامه موفق با وجود یاس پراکنی شبانه روزی رسانه های معاند داخلی و خارجی که چشم دیدن هیچ خبر مثبتی را در ایران ندارند موجبات دلگرمی آحاد مردم به نیروهای انقلابی و جهادی شده است. این مسیر به فضل الهی ادامه خواهد داشت هر چند حسودان را خوش نیاید.
🔴
@EqtedareVelaeii🇮🇷