🔴
#عوامل_تغییر_مردم_کوفه
👈قسمت 2⃣ از جلسه 9⃣
✳️ عامل پنجم: ترس
🔹در کلام سیدالشهداء با مردم کوفه، این عامل به وضوح مشخص است. در همه موجودات قوهای به نام غضبیه وجود دارد. حد تفریط این قوه، جُبن یا ترس است و حد افراط آن تهوّر نام دارد. حد وسط این قوه، شجاعت است. شجاعت یعنی قوه غضبیه را تحت الشعاع قوه عقل قرار دهیم تا منجر به اقدام مناسب و صبورانه شود.
🔹کوفیان از دستگاه اموی ترسیدند و به امام (ع) خیانت کردند. فرمانداران و کارگزاران بنیامیه بسیار سفاک بودند و سوابق جنایتهای عظیم در کارنامه خود داشتند. لذا ورود عبیدالله ابن زیاد به کوفه و تهدیدهای او، باعث ترس مردم کوفه شد. شهادت جناب مسلم بن عقیل و هانی بن عروه، در میان مردم کوفه رعب و وحشت ایجاد کرده بود.
⭕️ شیعه، کسی است که دارای تفکر شیعی باشد. به این معنی که بداند در اجزاء دین تضادّ یا تناقض وجود ندارد. اگر میخواهیم از اصحاب اهل بیت باشیم باید عوامل بازدارنده آن را برطرف کنیم. انسان بیبند و بار و ترسو با مرام اهل بیت جمعشدنی نیست.
زیارت امام حسین ظرفیت عظیمی دارد. هر کسیکه مشرّف به کربلا میشود، از تمام این ظرفیت بهرهمند نمیشود، مگر اینکه خود را مقیّد به اطاعت از دستورات ایشان کند. این ظرفیت برای گریه بر امام حسین هم وجود دارد. عمر سعد هم در یکی از مواقف کربلا بر مصیبت سیدالشهداء گریست اما هیچگاه از این ظرفیت بهرهمند نمیشود.
🔸باید بکوشیم که در عصر ظهور، مانعی برای یاری امام نداشته باشیم، تا خدای ناکرده مانند مردم کوفه نشویم.
________
حجةالاسلام والمسلمین
#علوی_تهرانی
گزیده جلسه شب نهم
#محرم_۱۳۹٥
@Fares_ir