هیچگاه سبوس پاشیده شده روی خمیر نان را با سبوس فرآوری شده درون خمیر را ازلحاظ ارزش تغذیه ای یکسان ندانیم🧐
⚠️گاهی مشاهده شده میشود که در بعضی از نانواییها به دلیل نداشتن آگاهی و دانش کافی سبوس روی خمیر یا روی میز پاشیده میشود و سبب چسبیدن سبوس به روی پوسته ی خمیر میشود و با نام نان سبوس دار تلقی میشود
😒این همان سبوس فرآوری نشده است که
سبوس فرآوری نشده حاوی مقادیر بالایی اسیدفیتیک می باشد.
👈اسید فیتیک فرم ذخیره فسفر در دانه ها است و به دلیل ساختار مولکولی قادر به اتصال با یون های دو ظرفیتی نظیر آهن ، کلسیم و ... می باشد که این امر سبب کم خونی، پوکی استخوان و... میگردد .
👈سبوسی که همراه آرد تخمیر شود یا به عبارتی فرآوری شود سبب کاهش میزان اسید فیتیک در سبوس میشود و سبب بهبود جذب ریز مغذی هایی نظیر آهن و کلسیم گردیده که در نتیجه ابتلا به پوکی استخوان و کم خونی را کاهش می دهد.
🌾 استفاده از میزهای چوبی که تبادل حرارتی کمتری با محیط دارند می تونه مشکل چسبیدن خمیر و چانه به میز تا حدود زیادی مرتفع کند و دیگر نیازی به پاشیدن سبوس به روی میز نباشد.
⭕هرچند که در تمام دنیا این میزهای چوبی مورد تایید هستند و
فقط در ایران با قوانین فرمایشی غیراستاندارد هستند🤒🤔
@Nanekhooshe
#نکات_و_تکنیک_های_مهم_پخت
#مضرات_نان_های_سفید_و_بازاری
💡
@FANUSESHAB