🔆متن شایعه: « اداره سلامت مواد غذایی اروپا، شکلات نوتلا را بدلیل دارا بودن پالم سرطان زا تشخیص داده و بسیاری از مغازه ها و سوپرمارکت های اروپایی فروش آن را متوقف کرده اند. جنجال پالم، دامن نوتلا را گرفت/ نوتلا شکلاتی با طعم سرطان؟! گزارشهاى تامل برانگیز رسانه هاى اروپایى از شیمیایى و سرطان زا بودن شکلات نوتلا » 🔆پاسخ شایعه: 1⃣ اداره ایمنی موادغذایی اروپا (EFSA) ماه می سال ۲۰۱۶ گزارشی منتشر کرد که در آن به سرطان زا بودن روغن پالم – درصورت پالایش و تصفیه شدن در دمای بالای ۲۰۰ درجه سانتیگراد – نسبت به سایر روغن های نباتی دیگر اشاره کرد. در این گزارش همچنین به خطرات زیست محیطی روغن پالم از جمله خطرات مرتبط با جنگل زدایی و آلودگی هوا اشاره شده است. اما واقعیت این است که گزارش EFSA به صورت خاص به سرطان زا بودن محصولات نوتلا اشاره نمی کند، بلکه در آن عنوان نموده است روغن پالم که یکی از ترکیبات اصلی این محصول است که درصورت پالایش و تصفیه در دمای بالای ۲۰۰ درجه سانتیگراد می تواند موادشیمیایی سرطان زا و خطرناک آزاد کند. @GhararGahShayeat 🔗 url.faranama.co/eh5wB 2⃣ تاکنون گزارشی از مقادیر قابل توجه GE،۳-MCPD یا ۲MCPD در شکلات نوتلا منتشر نشده است و همانطور که در گزارش EFSA نیز تأکید شده است، برای تعیین سطح خطر این محصول بدلیل استفاده از روغن پالم، به مطالعات بیشتری نیاز است. ضمنا این پژوهش بدون محاسبه داده های انسانی و صرفا براساس نتایج آزمایش بر روی حیوانات (موش صحرایی و موش آزمایشگاهی) منتشر شده است. انسان و جوندگان کاملا با هم مشابهت ندارند و برخی مطالعات مرتبط با سرطان در موش ها قابل تعمیم به انسان نیستند، چرا که به نظر می رسد جوندگان بیشتر مستعد ابتلا به بیماری سرطان هستند. @GhararGahShayeat url.faranama.co/VAzrn url.faranama.co/mSGeC 3⃣ سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نیز به عنوان یک نهاد معتبر نظارت بر مواد غذایی بین المللی، استفاده از روغن پالم را در موادغذایی ممنوع نکرده است. 👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. 👈 👉 در تلگرام 👇 https://telegram.me/joinchat/A9RIwjvuaKGX3QS979_J_w در ایتا 👇 http://eitaa.com/joinchat/2775384064Ccbdd7dd634