🌸🍃
🍃
🆔
@golavishecom | گلِ آویشه
💠سلسله جلسات طب اسلامی سنتی
🔸از: استاد طالقانی
🌐جلسه بیست و دوم:
ارتباط مزاج های معده، اشتها و مدیریت وعده های غذایی
🔸 بحثی که تقدیم داشتیم ؛ بحث
مردود دانستن تکه خوری بود و عرض کردیم در طب نوین گاهاً توصیه می شود که مثلا خوراکی که در سه وعده می خواهید بخورید (طب سنتی اسلامی همان سه وعده را هم مردود می داند) و با یک سری از تمهیدات امر به دو وعده می کند و تکه تکه خوری را مردود میداند.
🔹 در طب نوین عمدتاً در علم تغذیه عنوان می کنند : مثلا اگر قرار است سه وعده بخورید آن وعده ها را از نظر حجم کمتر کنید وتعداد را بیشتر کنید، مثلا شش وعده بخورید ولی مقدار کمتری بخورید که این روش روش بسیار نادرستی است و عوارض آن را ما درجلسه قبل عنوان داشتیم.
🔸 در حالت طبیعی ؛ اگر فردی نمی تواند تبدیل به دو وعده کند، روش ها وتمهیداتی است که خدمت شما عرض می کنیم.
🔹 تکه خوری و زیاد خوری عمدتاً نشانه ی سردی معده است، سردی معده وگوارش موجب میل زیاد به خوردن خوراکی ها می شود.
🔸 ما سردی ها را به دودسته تقسیم می کنیم:
1⃣ سردی های سودایی یعنی سردی هایی که سردی وخشکی دارند.
2⃣ وسردی های بلغمی، یعنی سردی هایی که سرد وتر هستند و دارای رطوبت اند.
🅰 معده هایی که معده های سودایی اند، این ها به علت ترشح بیش از اعتدال سودا در سر معده موجب تحریک شدن معده وحالت گزندگی پیدا می کند،و میل به خوردن در آن ها بوجود می آید چون ایجاد اشتها در معده و میل به خوردن معمولاً به واسطه سودا ایجاد می شود و فرد احساس گرسنگی می کند میل به غذا دارد وبه سمت خوراک می رود، ولی چند لقمه که می خورد به علت ضعف و کوچک بودن معده به علت سردی و خشکی حالت گرسنگی پیدا می کنند واین در روز تکرار می شود ومی بینید که فرد هشت دفعه مرتب میرود خوراک می خورد و بدین صورت میل زیادی به غذا ندارد.
🅱 نوع دیگر بلغمی؛ یعنی سردی وتری ، به علت رطوبت زیادمعده،که دارد این رطوبت توام با میل زیاد به افزایش اشتها است که این ها را در مبحث دیگر انواع هضم ها را ارائه خواهیم داد.
🌾ان شاءالله در جلسه بعد پیرامون این مباحث بیشتر صحبت خواهیم کرد.
🍃
🌸🍃
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
✅🛍آدرس سایت گلِ آویشه جهت خرید محصولات ارگانیک و سالم 🍯😍👨💻↶
https://golavishe.com/