نشست فرهنگی حوزه علوم اسلامی دانشگاه علوم پزشکی قم در روز پنجشنبه ۱ آذر ماه ۱۴۰۳ با موضوع سواد رسانه برگزار شد.
◀️به گزارش واحد رسانه حوزه علوم اسلامی میان رشته ای برنامه فرهنگی این هفته به برنامه سواد رسانه اختصاص داشت. این برنامه با تلاوت آیات ۳۶ تا 40 سوره اسراء که به عدم قضاوتهاى عجولانه یا حرفهاى بىمدرک ونظریههاى بدون تحقیق و علم اشاره دارد، آغاز شد. سپس جناب آقای مهندس جهانبخش، استاد سواد رسانه سازمان فضای مجازی سراج، به بیان اهمیت سواد رسانه ای و لزوم آگاهی دانشجویان از اخبار واقعی پرداخت و ضمن بیان مولفه های اخبار جعلی، فریب ژورنالیستی در رسانه را از عواملی دانست که باعث میشود مخاطب یک خبر را دقیقاً برعکس برداشت نماید. این نوع فریب معمولاً به واسطه تکنیک های رسانه ای مانند: پاره حقیقت گویی، تلطیف نمودن واقعه، کانال انحرافی زدن، بازی کردن با آمارها صورت میگیرد.
◀️وی در ادامه به اهداف و انگیزه های ایجاد خبر جعلی توسط رسانه ها مانند پروپاگاندای سیاسی، افزایش درآمد، فریب مخاطب و دیگر انگیزه ها پرداخت و در ادامه به دو بحران اساسی که در شکل گیری تشدید وسعت مفهوم خبر جعلی در دنیا انجامید اشاره داشت.
◀️جهانبخش در این باره گفت: دو بحران اساسی برای تشدید مفهوم خبر جعلی وجود دارد: ۱- بحران اعتماد بین رسانه و سایر نهادهای اجتماعی مردمی ۲-بحران حرکت از رسانههای جمعی صوتی و تصویری به رسانههای اینترنت محور.
🔻مشروح خبر🔻
muq.hodat.ir/ZMMp