?📗✰☝️دقیقه مطالعه✰📗📙
🔖یک دقیقه مطالعه
🟡 ادامه مبحث خلاصه کتاب،
روش برخورد با افراد دشوار
💠 قسمت
#دوم
🖊️سم هورن
🔸در گذشته بخش قابل توجهی از مردم شبیه هم بودند یا اختلاف بسیار اندکی داشتند، به همین دلیل برقراری ارتباط بین انسانها چندان مشکل نبود. این در حالی است که با وجود رسانههای جمعی، رسانههای اجتماعی و با ورود مدرنیته به زندگی انسانها، اخلاق افراد هم فرق کرده و همین مسئله موجب افزایش تفاوت بین انسانها شده است. این اختلافات، برقراری ارتباط بین انسانها را دشوار میکند و نمیگذارد ارتباط موثری بین افراد شکل بگیرد. سم هورن در کتاب روش برخورد با افراد دشوار تلاش میکند راهکارهایی برای رهایی از بنبست رابطه و برقراری ارتباط درست و آگاهانه با افراد ارائه دهد. در این یادداشت خلاصهای از کتاب روش برخورد با افراد دشوار یا تانگ فو (Tongue Fu) را ارائه می دهیم.
3⃣درس سوم: بسیاری از مواقع، سکوت بهترین درمان است.*
گاهی مواقع افراد تصور میکنند که اگر جواب توهین، تحقیر یا بیاحترامی دیگران را ندهند، اتفاق خاصی میافتد و ممکن است طرف مقابل، رفتارهای خودش را بدتر کند. این در حالی است که سکوت کردن، یکی از بهترین واکنشهایی است که میتوانیم به افراد تندخو و بداخلاق نشان دهیم. گاهی مواقع سوالی از ما میپرسند که دوست نداریم جواب دهیم. در چنین مواقعی میتوانیم در پاسخ به طرف مقابل، سکوت اختیار کنیم.
🔹توجه داشته باشید که به طرف مقابل خود نگویید: «دوست ندارم جواب این سوال را بدهم یا من جواب این سوال را نمیدهم.» افراد دشوار مثل قلاب ماهیگیری عمل میکنند؛ اگر به طعمه آنها نوک بزنید، دیگر شما را رها نخواهند کرد.
4⃣درس چهارم: کلاً باید یاد بگیرید که زندگی را آسان بگیرید.*
چندی پیش جملهای از سقراط خواندم که برایم واقعاً آموزنده و راهگشا بود. بد نیست که این جمله عالمانه را با شما نیز در میان بگذارم. سقراط میگوید:
هنگام به خاک سپردنم بگویید اینکه زیر خاک میکنید تن سقراط است؛ نه خود او.
🔸ما موجوداتی ابدی و اشرف مخلوقات هستیم. به همین خاطر حق نداریم ارزش خود را در برابر افراد تندخو و دشوار، پایین بیاوریم و واکنشهای منفی و نابخردانه از خودمان به نمایش بگذاریم. گاهی مواقع ما جسم خود و این جهان را به قدری جدی میگیریم که زندگی را برای خودمان و اطرافیان سخت میکنیم. در صورتی که بتوانیم خود را به عنوان موجودی ابدی باور کنیم، قطعاً نگرشمان تغییر خواهد کرد و میتوانیم نسبت به تندخوییها، با مدارای بیشتری رفتار کنیم.
🔹در کتاب روش برخورد با افراد دشوار، جملهای از مارک تواین، نویسنده شگفتیساز آمریکایی نقل شده است که در ادامه این جمله را با هم میخوانیم:
"شوخطبعی چیز معرکهای است، نجاتبخش است و لحظهای که گل میکند، آزردگیها و دلخوریها را محو و حال و هوای شادیبخش را جایگزین آن کند."
5⃣درس پنجم: سعی کنید دستور را به خواهش تبدیل کنید.*
برخی از افراد دشوار و تندخو نسبت به دستور شنیدن، آلرژی دارند. جالب است بدانید که افراد معمولی و سالم هم تا یک حد مشخصی توان دستور شنیدن دارند و اگر میزان دستورها از این حد مشخص بیشتر شود، ممکن است رابطهای که با ما دارند آسیب ببیند و دیگر به حرفها و دستورهای شما توجهی نشان ندهند. این در حالی است که اگر جملات دستوری خود را به جملات مودبانه و مبتنی بر «خواهش» تبدیل کنید، متوجه خواهید شد که افراد خیلی راحتتر به حرف شما گوش میدهند. اگر موفق شدهاید که با افراد دشوار، رابطهای درست و مثبت برقرار کنید، به هیچ عنوان با جملات امری و دستوری خود حاصل زحماتی که کشیدهاید را خراب نکنید. با نرمخویی و خواهش کردن میتوانید رابطه خوب خود با افراد دشوار را حفظ کنید.
✍ادامه این مبحث در یک دقیقه مطالعه بعد ان شاالله
🚩
#هیئت_بانوان_پیشکسوت_زینبی_س
👇👇
〰💠〰🌸〰💠
@Heiat1400_p_zeinaby
〰💠〰🌸〰💠