حجامت درمانی ثنا:
⁉️عقل قلب چیست؟! (قسمت سوم)
5⃣قلب شما مغز شما را کنترل میکند.
قلب به چهار روش با مغز و بدن ارتباط برقرار میکند: ۱-ارتباط عصبی (از طریق تکانههای عصبی) ۲-ارتباط بیوفیزیکی (از طریق موج پالس و امواج فشار) ۳-ارتباط بیوشیمیایی (از طریق هورمونها) ۴-ارتباطات پُرانرژی (از طریق میدانهای الکترومغناطیسی)
ارتباط در طول همهی این مجراها به طور قابل توجهی بر فعالیت مغز تأثیر میگذارد. علاوه بر این، تحقیقات نشان میدهد که پیامهایی که قلب به مغز میفرستد نیز میتواند بر عملکرد آن تأثیر بگذارد.
✓دامنه الکتریکی قلب تا 100 برابر بیشتر از فعالیت الکتریکی ایجاد شده توسط مغز است.
✓این میدان که به شکل الکتروکاردیوگرام (ECG) اندازه گیری میشود، در هر نقطه از سطح بدن قابل تشخیص است. علاوه بر این، میدان مغناطیسی تولید شده توسط قلب بیش از 5000 برابر بیشتر از میدان تولید شده توسط مغز است و با استفاده از مغناطیسسنجهای مبتنی بر SQUID میتوان آن را در فاصله چند فوتی از بدن در همهی جهات تشخیص داد.
✓دیگر حقایق جالب قلب: قلب اولین عضوی است که ظاهر میشود و قبل از اینکه خون داشته باشید شروع به پمپاژ میکند. قلب دارای بیش از 50000 نورون مستقل است که سیستم عصبی ذاتی خود اوست. بنابراین شما می توانید با قلب خود فکر کنید.
✓قلب همچنین ترکیبات هورمونی را تولید و مخفی میکند که یکی از آنها «اکسی توسین» است: هورمون عشق که احساسات شفقت، عشق، هماهنگی و صلح را در کنار هم قرار میدهد. (نوشته شده در 2013/3/24؛ منبع: پچداتکام)
6⃣محققان دریافتند که قلب به طور ویژه منطق خاص خود را دارد.
✓قلب طوری رفتار میکند که انگار ذهن خودش را دارد. علاوه بر این، به نظر محققان رسید که قلب پیامهای معنیداری به مغز میفرستد که مغز نه تنها آنها را میفهمد، بلکه از آنها اطاعت میکند! حتی جالبتر این بود که به نظر رسید این پیامها میتوانند بر ادراک، رفتار و عملکرد یک فرد تأثیر بگذارند.
✓لاسیها (=عدهای از محققان) یک مسیر عصبی و مکانیسمی را شناسایی کردند که به موجب آن، ورودی از قلب به مغز میتواند فعالیت الکتریکی مغز را مهار یا تسهیل کند.
✓به نظر میرسید که قلب نوع منطق خود را دارد و مستقل از سیگنالهای ارسال شده از مغز عمل میکند.
✓تعداد زیادی از تحقیقات انجام شده است که نشان میدهد اطلاعات آوران (=پیغامهای عصبیِ رونده به سوی مغز) توسط سیستم عصبیِ ذاتیِ قلب (یعنی توسط مغز قلب) پردازش شده و میتواند بر فعالیت در نواحی پیشانی کورتیکال و قشر حرکتی و همچنین بر عوامل روانی مانند توجه، سطح انگیزه، حساسیت ادراکی، و پردازش هیجانی تأثیر بگذارد.
✓قلب دارای یک شبکه عصبی پیچیده است که به اندازهی کافی گسترده است تا به عنوان مغز روی قلب شناخته شود. سیستم عصبی قلب، شبکهای پیچیده از گانگلیونهای پیچیده، انتقال دهندههای عصبی، پروتئینها و سلولهای پشتیبان، مانند سلولهای مغز در سر است. مدار عصبیِ مغزِ قلب آن را قادر میسازد که مستقل از مغز جمجمهای عمل کند تا یاد بگیرد، به یاد آورد، تصمیم بگیرد و حتی احساس و حس کند!
✓قلب اطلاعات بیشتری را به مغز ارسال میکند تا مغز به قلب. تحقیقات جدیدتر نشان می دهد که تعاملات عصبی بین قلب و مغز پیچیدهتر از آنچه قبلاً تصور میشد است. علاوه بر این، سیستم عصبی ذاتی قلب (=مغز قلب) دارای عملکردهای حافظهی کوتاه مدت و بلند مدت است و میتواند مستقل از فرمان عصبی مرکزی عمل کند.
✓هنگامی که اطلاعات توسط سیستم عصبی ذاتی قلب (یعنی توسط مغز قلب) پردازش شد، سیگنال های مناسب به گره سینوسی دهلیزی قلب و سایر بافتهای قلب ارسال میشود. بنابراین، تحت شرایط فیزیولوژیکی طبیعی، سیستم عصبی ذاتی قلب (=مغز قلب)، مستقل از سیستم عصبی مرکزی، نقش مهمی در کنترل معمول عملکرد قلب ایفا میکند. سیستم عصبی ذاتی قلب (=مغز قلب) برای حفظ ثبات و کارایی قلب و عروق، حیاتی است و بدون آن قلب نمیتواند به درستی کار کند.
✓برون دهِ عصبی یا پیامهای سیستم عصبی ذاتی قلب (=دستورات مغز قلب) از طریق مسیرهای صعودی در ستون فقرات و اعصاب واگ به مغز میرود، جایی که به مدولا، هیپوتالاموس، تالاموس و آمیگدال و سپس به قشر مغز میرسد.
ادامه دارد...
@HejamatBoka