⚜ در دهه ۱۹۸۰، شرکت Sokhoi به دنبال ارتقای جنگنده Su-27 بود. نتیجهی بهبود ویژگیهای ایرودینامیکی Su-27 جنگندهای باذنام Su-27M بود. Su-27M نخستین پروازش را در ژوئن ۱۹۸۸ انجام داد. روسیه تنها ۱۴ فروند Su-27M ساخت که تعدادی از آنها بهوسیله تیم نمایش هوایی شوالیههای روسی بهکار گرفته شد و سپس بازنشسته شدند. این هواپیما به بسیاری از کشورها از جمله برزیل، هند، کره جنوبی و ترکیه نیز پیشنهاد شده بود. پروژه Su-27M درنهایت با چند ارتقا به Su-35 تبدیل شد و محصول نهایی با نام «Su-35S» شناخته میشود.
⚜ جنگنده Su-35 نسبت به Su-27M، از ویژگیهای آیرودینامیکی و مانورپذیری بهتر، برد بیشتر، موتور قویتر، وسایل الکترونیکی و تجهیزات ارتباطات هوایی پیشرفتهتری برخوردار است. پس از ساخت اولین گونه از Su-35 اولیه، سپس Su-37 بعنوان مدل توسعه یافته از Su-35 که دارای موتور خروجی سه بعدی است به صورت آزمایشی تولید شد. هیچکدام از جنگندههای نام برده شده، در تعداد بالا تولید نشدند. سپس Su-35UB و Su-35 BM ساختهشدند که به عنوان جنگنده های نسل ++۴ شناخته میشوند. درنهایت در سال ۲۰۱۰ میلادی، خط تولید مدل جدید این جنگنده با عنوان Su-35S در روسیه راهاندازی شد که تا سال ۲۰۲۱ میلادی ۱۳۹ فروند از آن تولید شده است.
⚜ این جنگنده یک تحول جدید بود. بسیاری از فناوری ها به کار رفته در این جنگنده در جنگنده نسل پنجم Su-57 هم بکار رفتند. این جنگنده از موتور AL-41F-1 با حداکثر توان ۳۱۹۰۰ پاوند و عمر ۴۰۰۰ ساعت، بهره میبرد. این موتور به Su-35 اجازه میدهد تا بتواند با سرعت چشمگیر ۲.۲۵ ماخ پرواز کند. همچنین این موتور، با دارا بودن قابلیت خروجی سه بعدی موجب افزایش مانور پذیری این جنگنده شده است. همانطور که گفته شد جنگنده بر اساس پلتفرم Su-27 توسعه پیدا کرده است که دارای برد مناسبی بود. Su-35 دارای برد انتقالی ۴۰۰۰ کیلومتر و شعاع رزمی ۱۶۰۰ کیلومتر است.
⚜ جنگنده Su-35 میتواند تا ۸ تن تسلیحات مختلف روسی از موشک های هوا به هوا تا تسلیحات ضد زمین و ضد کشتی را حمل کند. اما نقش اصلی Su-35، شکاری رهگیر است و تاکنون با تسلیحات آفندی دیده نشده است.
⚜ تجهیزات الکترونیکی جنگنده Su-35 شامل: رادار آرایه فازی غیر فعال باند X با نام Irbis-E با حداکثر برد ۴۰۰ کیلومتر و توانایی درگیری با ۸ هدف، لنز تصویر ساز حرارتی OLS-35 با حداکثر برد ۹۰ کیلومتر جهت کشف یک هواگرد با پس سوز روشن است که تصاویر این لنز در نمایشگر درون کابین نشان داده میشود، Su-35 دارای یک سنسور های هشدار فروسرخ با برد ۴۰ کیلومتر همچنین جنگنده میتواند جهت رهایی از موشک های متخاصم از چف و فلیر استفاده کند.
⚜ درون کابین این جنگنده ۲ نمایشگر رنگی بزرگ MFD با وضوح ۱۴۰۰×۱۰۸۰ پیکسل، دو نمایشگر کوچک و یک HUD است. این جنگنده دارای سطح مقطع راداری 2m² است که نسبت به 5m² جنگنده Su-30 یک بهبود محسوب میشود ولی همچنان جای کاهش به 1m² و حتی زیر 1m² نیز وجود دارد.
⚜ احتمال اینکه روسیه در آینده برنامهای جهت ارتقای این جنگنده داشته باشد بعید نیست. احتمالا این ارتقا شامل نصب موتور Izdeliye-30، نصب رادار N-036 باشد.
#A_n /
#ali
╔══🇮🇷MilitaryPershian🇮🇷══╗
splus.ir/militarypershian
https://t.me/MilitaryPershian
http://eitaa.com/militarypershian
╚══🇮🇷MilitaryPershian🇮🇷══╝