🔻
تقویم عربستان از هجری به میلادی تغییر کرد
عربستان سعودی بعد از ۸۶ سال، تقویم هجری را به میلادی تبدیل کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانههای سعودی، عربستان روز گذشته بعد از 86 سال، تقویم هجری را به میلادی تبدیل کرد.
بر اساس این تصمیم، هر کارمند سعودی، سالانه تقریبا، 15 روز حقوق دریافت نخواهد کرد.
در بند چهاردهم بخشنامه هیئت وزیران عربستان که هفته گذشته صادر شده آمده است:
محاسبه حقوق و مزایا و پاداش همه کارکنان دولت، بر اساس سال مالی دولت که به موجب فرمان پادشاه مشخص شده است، پرداخت خواهد شد.
دولت عربستان از 86 سال قبل یعنی از زمان تاسیس این رژیم تاکنون با تقویم هجری کار می کرد.
سال میلادی تقریبا هر سال 11 روز بیشتر از سال هجری است و با این حساب هر سه سال میلادی، یک ماه بیشتر از سال هجری است.
برخی از کارشناسان معتقدند که تقویم میلادی چه بسا کمک زیادی به کارمندان نکند، زیرا آنها سالانه 11 روز از حقوق و مزایای خود را از دست می دهند. همچنین هر کارمند سعودی که قبلاً باید برای بازنشسته شدن 40 سال کار می کرد، از این به بعد باید حدود یکسال و نیم بیشتر کار کند.
به عقیده این کارشناسان، شرکتها از پرداخت حقوق و مزایا بر اساس تقویم میلادی، استفاده می کنند و این تغییر تقویم به نفع آنهاست.
به اعتقاد کارشناسان، کاهش قیمت شدید نفت در دو سال گذشته که توطئهای از سوی آل سعود برای ضربه زدن به اقتصاد ایران، روسیه و عراق بود، به همراه جنگ مستقیم عربستان در یمن و حمایت از گروه های تروریستی در سوریه و عراق، اقتصاد سعودی را با چالش بزرگی روبهرو کرده است و هر روز بر مشکلات اقتصادی عربستان می افزاید.
خبرگزاری رسمی دولت عربستان نیز اخیراً گزارش داد که این کشور برای کاهش کسری بودجه خود اقدام به کاهش حقوق ها و لغو پاداش های آخر سال کارمندان خود کرده است. بر این اساس، میزان حقوق کارمندان وزارتخانه های مختلف این کشور 20 درصد و حقوق اعضای مجلس شورای این کشور که به پادشاه مشاوره می دهد، 15 درصد کاهش یافته است.
این اقدامات بخشی از برنامه دولت عربستان برای کاهش کسری بودجه این کشور است که سال گذشته به حدود 15 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور رسید که بالاترین رقم از سال 1991 تاکنون بود.
این در حالی است که شاخص بورس سعودی در تعاملات هفته گذشته سقوط کرد و بیشترین کاهش را طی هشت ماه اخیر تجربه کرد، این در حالی است که شاخص بورس بیشتر بازارهای منطقهای هم کاهش یافت.
اسامه السدمی تحلیلگر بازارهای سرمایه عربی، صدور فرمانهای اخیرسلمان شاه سعودی درباره ریاضت اقتصادی که با هدف کاهش هزینهها و برای مقابله با قیمتهای پایین نفت صورت گرفت را دارای تأثیر منفی بر عملکرد بورس عربستان و ضربه روحی به سرمایهگذاران دانست.
➺
@irani_ghavi | 🇮🇷🇵🇸ایرانقوی