📍بطن و ذهن جامعه چگونه از فکر حرام پُر میشود؟ / ۲ کلمه حرف حساب باهنر درباره "ادعای فساد"
🔸محمدرضا باهنر، از معاریف جریان اصولگرا و نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در بخشی از یک میزگرد سیاسی در خبرآنلاین پیرامون ادعای فساد درباره برخی مسئولان گفته است: برخی میگویند فساد ساختاری است. من رکورد دارم و هفت دوره در مجلس بوده ام و شاید ۱۳۰۰-۱۴۰۰ نماینده را دیده ام که آمده اند و رفته اند. در مترو و تاکسی که میروید افکارعمومی تقریبا مدعی هستند که هر کسی در نظام جمهوری اسلامی یک دوره وزیر یا نماینده یا استاندار بوده بار خود را بسته و رفته است. در حالی که حس شش من این را میگوید که حدود ۱۰-۱۵ درصد از مسئولین بار و بنه خود را بسته و رفته اند. ۱۵-۲۰ درصد مسئولین بعد از مسئولیت وضعشان از نظر زندگی و معیشت و اقتصاد بدتر شده است. ۶۰-۷۰ درصد هم همانی بوده اند و رفته اند. این که افکار عمومی تصور کند ۱۰۰ درصد مسئولین آمده اند و خورده اند و برده اند این خیلی بی مروتی در مورد نظام و مسئولین نظام جمهوری اسلامی است.
🔸او میافزاید: شاید بعد از انقلاب بیش از ۲۰۰ وزیر داشته ایم. این وزرایی که آمده اند و رفته اند چند تای آنان فساد مالی و اخلاقی داشته اند؟ شاید به اندازه انگشتان دست هم نمیرسد. ولی همه ما متهم هستیم.
🔺مسئلهای که باهنر پیرامون انگارههای ذهنی در مقوله فساد به آن اشاره کرده کاملا درست است و هستند کسانی که همواره از خوردن و بردن مسئولان و نمایندگان و غیره حرف میزنند!
🔺البته باید دانست که نظیر این شبهات و این حرفها در همیشهی تاریخ و ازمنهها بوده است. لکن این وظیفه مراجع اجتماعی، صاحبان تریبون و خواص است که در مقابل این انگارههای برساخته ذهنی بایستند و نسبت به اصلاح ذهن جامعه اهتمام کنند.
🔺حقیقت این است که اگر کسی نباشد که جلوی فکرها و تحلیلهای غلط قد علم کند و حرف درست بزند؛ آنگاه بطون اهالی جامعه از فکرها و تحلیلهای حرام پر خواهد شد و چنین جامعهای به جنگ با عقلانیت خواهد شتافت.
🔺در فقره ادعای فساد و میزان ادراک اجتماعی آن نیز لازم است که همین مراجع اجتماعی به صحنه بیایند و مستدلا اثبات کنند که چنین افکاری غلط است و واقعیت ندارد.
🔺همچنین است که باید به جامعه آموزش داد که هرگز حرفهای بدون سند و محال را باور نکنند و اصطلاحا به احمقها بها ندهند.
🔺این تربیت اگر در جامعه شکل بگیرد آنگاه هزینه ادعاهای غلط و حرفهای بدون سند بالا خواهد رفت و دیگر کسی بهخاطر لایک جمع کردن و ویو گرفتن؛ به سمت تحمیق مخاطب و طرح چنین حرفهایی نخواهد رفت.
🔺شکلگیری این تربیت در جامعه نیز جدای از آنکه باز هم وظیفه همان مراجع اجتماعی و خواص است البته یک عزم بینادستگاهی نیز میطلبد تا همه ارکان حاکمیتی نیز با یک اجماع کامل درباره آن دست به تبیین و تبلیغ بزنند.
🔺رواج تربیت درست در یک جامعه کار سختی نیست و تجربه رواج استفاده از کمربند ایمنی که ظرف مدت کوتاهی اتفاق افتاد و تثبیت شد؛ شاهدی بر همین مدعاست.
🔺تأکید میشود که رسوخ افکار غلط و تحلیلهای ناصحیح در ذهن جامعه از خوردن نان حرام بدتر است و از آنجا که این اتفاق در حیطه فکر و اعتقاد رخ میدهد؛ منجر به امام کُشی و منازعه جامعه با عقلانیت میشود.
#وبلاگ_مشرق
@mashreghnews_channel