🔸نکاتی از جزء ۷🔸
۱-♦️قرآن تفاوت روحیه مسیحیان را با یهود در چند چیز می داند، اولا در میان آنها جمعی دانشمند هستند که نسبت به دانشمندان دنیاپرستِ یهود کمتر در کتمانِ حقایق می کوشند. ثانیاً در میان آنها جمعی تارک دنیا هستند که درست نقطه مقابلِ حریصان یهود قرار دارند و اگر چه انحرافاتی دارند اما در سطح بالاتری از یهود میباشند ثالثاً بسیاری از آنها در پذیرش حق خاضع بوده و تکبر نمیورزند بر خلافِ اکثریتِ یهود که خود را نژاد برتر میدیدند و از قبول اسلام و حقیقت سرباز میزدند(مائده ۸۲).
۲-♦️قرآن به عنوان یک قانونِ کلی بیان میکند که رفتار خوب مسیحیان و لجاجتِ یهودیان و مشرکین همیشگی است و اختصاص به صدر اسلام ندارد. مسیحیان نزدیکتر به اسلام هستند(مائده ۸۳).
۳-♦️عمل کردن به دستورات خدا، بهترین شکر عملی است(مائده ۸۹).
۴-♦️آزمایش مومنان، یک سنت قطعی پروردگار است( مائده ۹۴).
۵-♦️قرآن نظر اکثریت را ملاک حقانیت امری نمیداند. ملاک خوبی و بدی در هیچ موردی، اکثریت و اقلیت نیست(مائده ۱۰۰).
۶-♦️یکی از اموری که باعث هلاک اقوام گذشته شد این بود که لجاجت و پرحرفی میکردند و از پیامبرشان موضوعات بی مورد زیادی مربوط به امور دینی و احکام شریعت میپرسیدند. خداوند بسیاری از امور را از روی عفو بر مومنان واجب نکرده آنها هم کنجکاوی بیهوده نکنند و از آن امور نپرسند؛ چرا که اگر آشکار و واجب شوند ممکن است به سختی بیفتند و به آنها عمل نکنند و مشمول غضب الهی شوند. مانند ماجرای ذبح گاو ماده بنی اسرائیل که باعث شد بهانههای بیهوده آوردند و وظیفه آنها سخت تر گردید(مائده ۱۰۱).
۷-♦️انحراف جامعه مجوز گناه ما نیست. در پی کشف و افشای عیوب دیگران نباشیم. در راه نجات دیگران، خودتان غرق نشوید(مائده ۱۰۵).
۸-♦️هر که بیشتر عمل به وظیفه نماید و خلافها را ترک نماید، پاک تر شده و به مقام علم و یقین نایل می گردد(مائده ۱۱۵).
۹-♦️ پیامبر باید از جنس انسان باشد تا به آنچه امر و نهی میکند خودش اول عمل کند و امکان عملی شدن آن را ثابت نماید(انعام ۹).
۱۰-♦️ "باساء" به معنی شدت و رنج است و در مورد جنگ و فقر و غیره بکار میرود. اما "ضراء" به معنی ناراحتی روحی مانند غم و اندوه بخاطر از دست دادن ثروت و فرزند و ...است(انعام ۴۲).
۱۱-♦️رفاه همیشه علامت رحمت نیست، گاهی زمینه عقوبت است. مهلت دادن به مجرمان، یک سنت الهی است. قهر خدا بعد از اتمام حجت است(انعام ۴۴).
۱۲-♦️ظلم در نسل هم موثر است(انعام ۴۵).
۱۳-♦️تفاوت مجرمِ گناهکار و مؤمنِ گناهکار در این است که اولی از روی بی اعتنایی به حق گناه می کند و دومی از روی غفلت یا غلبه شهوت، که با توبه بخشیده میشود(انعام ۵۵).
۱۴-♦️علم خدا منحصر به کلیات نبوده و جزئیات را هم شامل می شود. ایمان به احاطه علمی خدا موجب میشود که انسان مراقب اعمال و نیات خود باشد(انعام ۵۹).
۱۵-♦️خداوند تسلط کامل بر بندگان خود دارد و محافظان و مراقبانی بر شما می فرستد تا هم حساب اعمال شما را دقیقا نگهداری کنند و هم مامور باشند شما را از گزند حوادث و بلاها حفظ کنند تا اجلتان فرا برسد(انعام ۶۱).
۱۶-♦️به جای هضم شدن در جامعه، یا گروه و مجلس ناپسند، وضع آن را تغییر دهید(انعام ۶۸).
۱۷-♦️در برابر انحرافات باید موضع گیری صریح و مکرر داشت(انعام ۷۲).
۱۸-♦️بنابر منابع تاریخی و شواهد قرآنی نام پدر حضرت ابراهیم ع ، تارخ بوده و آزر نام عموی ایشان بوده است(انعام ۷۴).
۱۹-♦️شیوه تعلیم حق یا انتقاد از باطل، باید گام به گام باشد(انعام ۷۸).
۲۰-♦️حضرت عیسی ع در قرآن ذریّه و فرزند ابراهیم ع عنوان شده در حالیکه پدر نداشته و فقط از راه مادر منتسب به ایشان است. پس به فرزند دختری نیز "ابن" اطلاق می شود. امامان ما از راه دختر به پیامبر ص منسوب می شوند(انعام ۸۷).
۲۱-♦️هر کسی که به صحنه برزخ یا قیامت وارد می شود، تنها و منفرد است و چیزی جز اعمالش همراهش نیست(انعام ۹۴).
۲۲-♦️شب، برای استراحت است و از کار و تلاش و سفر در شب نکوهش شده است(انعام ۹۶).
۲۳-♦️" لطیف" یعنی بر هر چیزی نفوذ دارد و "خبیر" یعنی از تمام ریزه کاریها با خبر است. هیچ عملِ ظاهری و انگیزه و نیّت باطنی شما از علم و دید خدا مخفی نمی ماند(انعام ۱۰۳).
۲۴-♦️قرآن به صراحت رعایت اصول ادب و عفت در بیان حتی در برابر خرافی ترین و بدترین آیین ها را لازم شمرد؛ زیرا با ناسزا گفتن نمی توان کسی را از مسیر غلط بازداشت و چه بسا باعث شود آنها به ساحت پروردگار توهین کنند(انعام ۱۰۸).
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
#معارف_اسلامی 👇
@Islamimaaref