👤توییت استاد #رائفی_پور
✍🏻 مهم و راهبردی! تا انتها بخوانید:
🔹یکی از مهمترین مصوبات برنامه هفتم توسعه ستاد ملی ترانزیت است؛ نهادی که متخصصین و فعالان ترانزیت کشور سالها برای تشکیل آن زحمت کشیدند تا جایگاه ژئوپلیتیکی ایران تحت یک مدیریت واحد یکپارچه احیا شود.
🔸اما کمیسیون تلفیق در مجلس پیش از تصویب نهایی این نهاد در حرکتی حسابنشده و عجیب این نهاد را از حیز انتفاع ساقط کرد.
🔹ترانزیت فرصتی است که جغرافیای طلایی ایران را در خدمت توسعه کشور و رفاه مردم قرار میدهد؛ اما این مقوله در کشورمان با آشفتگی نهادی عجیبی روبهروست.
🔸بالغ بر ۲۳ نهاد در ترانزیت دخالت دارند! و اقیانوسی از بخشنامهها و دستورالعملهای جزیرهای، موازی و متناقض، کریدورهای ایران را از جذابیت انداخته است.
🔹اگر دشمن را میگذاشتیم تا برای کشوری که مزیت نسبی آن موقعیت جغرافیایی آن است تصمیمگیری کنند! دقیقا همین اقدامات را میکرد!
🔸نتیجه این رویه ازدسترفتن توان رقابت مسیرهای ایران در مواجهه با سایر کریدورهاست.
🔹برای مثال علیرغم سریعتربودن مسیرهای زمینی، محمولههای ترانزیتی از طریق کریدور شمالجنوب گذرنده از ایران ۲۴ روز در مسیر هستند، اما سرویسهای جدید دریایی مسیر طولانیتر را در ۲۲ روز طی میکنند!
🔸در برخی موارد یک محموله در مرز تا از هزارتوی دستگاههای مرزی و راهآهن و بندر عبور کند و روی اسکله قرار گیرد ۱۰ روز معطل میماند. اینها دیگر ربطی به تحریم خارجی ندارد؛ خودتحریمی داخلی است!
🔹در چنین شرایطی قرار بود تا ستاد ملی ترانزیت بهعنوان متولی اصلی این امر فرابخشی، مستقیما ذیل شخص رئیسجمهور این وضعیت را سروسامان دهد، اما کمیسیون تلفیق در آخرین لحظات تحت تاثیر برخی القائات خارج از مجلس دبیرخانه ستاد را از ریاستجمهوری جدا و به وزارت راه منتقل نمود.
🔸ترانزیت متشکل از زنجیرهای بیندستگاهی شامل فرآیندهای دیپلماتیک، مرزی، گمرکی، اقتصادی و لجستیکی است که نهایتا ۳۰٪ آن در اختیار وزارت راه است.
🔹سابقا نیز کشور تجربهای ناموفق در تفویض مدیریت ترانزیت کشور به شورای عالی ترابری با مدیریت وزارت راه داشته است که هیچگاه موفق به ساماندهی اوضاع ترانزیت نشد.
🔸لازم است مجلس در فرصت باقیمانده این اشتباه راهبردی را اصلاح کرده و ستاد ملی ترانزیت را تماما به ریاستجمهوری بازگرداند تا در شرایط ویژه بینالمللی کنونی ایران بتواند در این پنجره فرصت تاریخی از طریق ترانزیت به عرصه تجارت بینالملل بازگردد.
فرصت تاریخی نیاز روسها به ما برای عبور کالاهایشان در حال سپریشدن است...
اخبار را در#منتخب_اخبار ببینید↙️
eitaa.com/joinchat/1231028412C5231d1781b