به نام، یاد و توکل بر او
سلام و حمزه،شهید شاخص
۱۵ شوال المکرّم سالروز جنگ احد و شهادت سردار بزرگ جبهه انقلاب اسلامی نبوی صلی الله علیه و آله و سلم حضرت حمزه بن عبدالمطلب علیه السلام است.
اسلام در سرزمینی ظهور کرد که قرآن کریم و مجید شرایط آن روز اعراب حجاز را چنین یادآوری میکند "شما قبل از اسلام بر لبه پرتگاه آتش بودید و به وسیله پیامبر نجات یافتید".
عظمت کار پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله در این است که در مدتی کوتاه توانست با کمک و فداکاری امثال علی و فاطمه و خدیجه و حمزه و سلمان و ابوذر و ... که سلام و درود خدا برآنها، در مردمی آنچنان، اینچنین تحولی ایجاد کند و ارزشهایی را پایه گذاری نماید که در آن، امثال ابوذرغفاری، صهیب رومی، سلمان فارسی، بلال حبشی ، حمزه و دیگرانی از ملیتهای مختلف برادر شوند و در یک صف و شانه به شانه به نماز و عبادت بایستند و در راه خدا جهاد کنند.
سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظله العالی و طرح شخصیت حمزه سیدالشهداء به عنوان فردی مؤثر در تمدن سازی، برخوردی حرفهای با تاریخ است :
«بزرگداشت جناب حمزه سلام الله علیه، برای کارهای بعدی زمینهسازی و منبعسازی است. ایشان یکی از اصحاب غریب و ناشناخته رسولالله صلّی الله علیه وآله است و سال هشتم بعثت که جزء سختترین اوقات پیغمبر بود در مسجدالحرام و کنار کعبه فریاد زد که من مسلمان شدم و به دین محمد ایمان آوردم. خواصّ جامعه برای تولید چنین شخصیّتهایی که هر یک خواهد توانست جامعه را در مواقع حسّاس نجات دهد، همّت کنند. اگر چنین شخصیّتهایی درست بشوند، آن وقت دیگر تشکیل تمدّن اسلامی یک چیز قطعی خواهد بود؛ یعنی دیگر مورد تردید نخواهد بود».
بیگمان موفقیت پیامبر اسلام، پس از سعه شخصیتی ایشان، مدیون تربیت و تدبیر شخصیتهایی است که توانستند عرب و جهان جاهلی را از لبه پرتگاه دوزخ نجات دهند و تمدن عظیم اسلامی را پدید آورند.
حمزه، یکی از چهرههای درخشان جهان اسلام است که باتوجه به شخصیت مهم و محوریاش، هنوز غریب و ناشناخته مانده است. او که دارای «عزم راسخ» و «قدرت شناخت» بود توانست باتولید قدرت و اعتبار و حمایت قاطع از اسلام و پیامبر مکرم، به عنوان تکیه گاهی محکم و پناهی استوار برای پیامبر و مؤمنین و کابوس ترس و مرگ برای مشرکین باشد. در آغاز اسلام، کتک مفصلی به ابوجهل زد و از پیامبر اسلام اعلام حمایت رسمی نمود. پیامبر اسلام، فرماندهی اولین سِریه را به او سپرد. در جریان سقیفه مولایمان علی علیه السلام فرمود « واحمزتاه، لاحمزه لیَ الیوم » و حضرت زهرا سلام الله علیها به قبر او پناه برد و شکوه کرد. اینها گوشهای گویا از نقش کلیدی حمزه است. یکی از اسرای جنگ بدر که حمزه را نمیشناخت، ویژگی هایش را به مسلمانان داد و نامش را پرسید. وقتی نام حمزه را شنید گفت : در این جنگ، هرچه بر سر ما آمد از او بود.
بیدلیل نیست که او را «اسدالله» و «اسد رسوله» می دانند.
حضرت حمزه شخصیت عظیمی است که پیامبر خدا صلی الله علیه وآله در کنار پیکر مُثله شده اش فرمود: «هرگز سختتر از این مصیبت بر من نخواهد گذشت» و این جمله «لایوم کیومک یا حمزه» پیامبر است که گویاتر از هر سخنی است. پیامبر اسلام در کنار تمام هفتاد شهید احد بر پیکر او نیز نماز گزارد و از زنان و خانوادههای شهدای مدینه و انصار خواست تا برایش عزاداری کنند و با این کارها او را شهید شاخص صدر اسلام معرفی نمود. داغ حمزه سنگین است و هرگز از خاطرهها نرود و نبودش هرگز برای پیامبرمان جبران نشد.
مشابه شخصیت و شهادت این شهید جلیل القدر را میتوان در حاج قاسم دید و داغ حمزه را با داغ سردار إرباً إربای انقلاب اسلامی سنجید.
خدایشان رحمت کند و ما را با آنها محشور فرماید و راهشان را برای شروع تمدن نوین اسلامی پر رهرو کند که انقلاب اسلامی به امثالشان نیاز مبرم دارد:
محمدهادی صحرایی
https://splus.ir/joingroup/aVhtZNc28kAqzxFHpXGP5Jei
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و فرجنا بهم و بحقهم.
http://eitaa.com/joinchat/3596353543C6a32d10ca9
#جلال_و_بی_بی_خانم
@Jalal_va_bibikhanom