7⃣3⃣ در کتاب «
#سینمای_فلسطین»
(
منظره، جراحت روحی و خاطره) نگاهی حرفهای به روند تولید فیلمهای شاخص فیلمسازان فلسطینی دارد که در جای خود از مهمترین و البته معدودترین کتابها در این زمینه است.
سینمای فلسطین یکی از منابع مهم برای فهم فرهنگ و تاریخ فلسطینیان است. این جامعه از فرهنگی پویا و متحرک، با زنجیرهای از معانی آشکار و پنهان و تاریخی برخوردار است که در برابر هژمونی نامشروع و غیرقانونی سرکوبگران و اشغالگران مقاومت میکند. در این کتاب نویسندگان به ترسیم و بررسی سیر تاریخی سینمای فلسطین، درونمایهها و دگرگونیهای آن در واکنش به تحولات سیاسی و اجتماعی و ایدئولوژیک میپردازند. فیلمسازان توانا و هوشمند فلسطینی در واکنش به وقایع و اتفاقات کشورشان به بازنمایی مکان، زمان، هویتها و خاطرهها پرداختهاند تا ماهیت فرهنگی و سیاسی رسانه سینما و نقش آن را در مبارزه با اشغالگری موکد کنند. به طور کلی هرچه فلسطینیان بیشتر محدود شده و تحت فشار قرار گرفتهاند، نگاه سینماگرانشان بیشتر به مبارزه ملی معطوف شده است.
نویسندگان این کتاب با توجه به نقاط عطف تاریخی مانند روز نکبت، جنگ شش روزه، تشکیل سازمانهای مقاومت، حمله اشغالگران به تاسیسات سازمان آزادیبخش در لبنان، انتفاضههای اول و دوم، پیمانهای صلح و سایر رویدادها، با تقسیم سینمای فلسطین به ۴ دوره مختلف، تحول دیالکتیکی این سینما را بررسی میکنند.
📆 سال نشر: ۱۳۹۴
📤 ناشر: ساقی
✍ نویسنده: نوریث گرتز/جرج خلیفی
📝 مترجم: وحیداله موسوی
📖 تعداد صفحات: ۳۵۲
📚 دسته بندی: پژوهش تاریخ و هنر
📚🇵🇸
@Ketabkhoneye_Falastin