تفکر- ۶
📚🌺🌺🌺📚
۱-بی تردید،مراکز علمی امروزین، در زمینهء زندگی مادی، تلاش فراوان کرده اند. اما یک پرسش همچنان باقی است: « انسان بودن» چه عناصری، دارد؟ نه از نظر معرفتی و نه از جهت انسانشناسی، هیچکدام از پول، ثروت، شهرت، پُست و مقام، خوراک و پوشاک، «اجزای انسانیت» نیستند؛ هرچند «برخی از آنها» برای زندگی سالم، موردنیاز هستند. «بنزین» برای حرکت اتومبیل، لازم است؛ اما «بنزین»، همان اتومبیل نیست.
📚🌺🌺🌺📚
۲-در دنیای مادی امروزین غرب، یکی از پایه های زندگیشان، « Utilitarianism»، یعنی «منفعت گرایی مادی» است. « جِرِمی بنتام»انگلیسی یکی از کسانی است که «منفعت گرایی» را نوعی «لذت جویی روانی» میداند. با این توصیف، معلوم نمیشود که فرق انسان و حیوان-که هر دو از خوردن و شهوترانی لذت میبرند- چیست؟ فاحشه ها و دزدان و شارلاتان ها و... که از ثروت و شهرت و خوراکیهای خاص و لباسهای گرانقیمت خود، لذت میبرند، چه تفاوتی با صاحبان فضیلتهای انسانی دارند؟
📚🌺🌺🌺📚
۳-برخی هم اخیراً با لباس دین، میگویند که حق تعالی، شهوترانی و لذتجویی مادی را مطلوب دانسته است!!! گویی این « دنیاخواهانِ متظاهر و از دین بیخبر»، حتی یکبار آیات قرآن و روایات را ندیده اند!!!
📚🌺🌺🌺📚
۴-در این آیه فکر کنیم:«مَن كَانَ يُرِيدُ حَرْثَ الْآخِرَةِ نَزِدْ لَهُ فِي حَرْثِهِ وَمَن كَانَ يُرِيدُ حَرْثَ الدُّنْيَا نُؤْتِهِ مِنْهَا وَمَا لَهُ فِي الْآخِرَةِ مِن نَّصِيبٍ»(سوره شوری/ ۲۰) :ﻛﺴﻲ ﻛﻪ «کاشتن برای ﺁﺧﺮﺕ» ﺭﺍ ﺑﺨﻮﺍﻫﺪ ، بر «کاشت او» ﻣﻰ ﺍﻓﺰﺍﻳﻴﻢ ﻭ ﻛﺴﻲ ﻛﻪ «کاشتن برای ﺩﻧﻴﺎ» ﺭﺍ ﺑﺨﻮﺍﻫﺪ، «ﺍﻧﺪﻛﻲ ﺍﺯ ﺁﻥ» ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﻭ ﻣﻰ ﺩﻫﻴﻢ ،درحالیکه برای ﺍﻭ، ﺩﺭ ﺁﺧﺮﺕ ﻫﻴﭻ ﺑﻬﺮﻩ ﻭ ﻧﺼﻴﺒﻲ ﻧﻴﺴﺖ!!!!!!
📚🌺🌺🌺📚
۵-امیرالمومنین، امام علی(علیه السلام)هم می فرماید: «نَبِّه بِالتفکرِ قَلبَک»: با تفکر، قلب خود را هشیار ساز!!! بدون تفکر قلبی، از انسانیت، خارج میشویم!!!!
📚🌺🌺🌺📚
مجموعه فایلهای کوثر-۳۴۹
@kowsar_fatemi1