🚷ناجیان زنان افغانستان
قسمت 3⃣
➖ ایالات متحده میلیونها دلار را برای تهیه کتابهای درسی مملو از تصاویر خشونت آمیز و آموزههای اسلامی ستیزه جویانه برای دانشآموزان افغان هزینه کرد که بخشی از تلاشهای پنهان برای تحریک مقاومت در برابر اشغال شوروی بود. این کتابها که مملو از صحبت درباره جهاد بود و نقاشیهایی از تفنگ، گلوله، سربازان و مینها را نشان میداد از آن زمان به عنوان برنامه درسی اصلی سیستم مکتب افغانستان برنامهریزی شده است. حتی طالبان هم از کتابهای آمریکایی استفاده میکردند.
🔘 گرچه طالبان در ابتدا مورد حمایت آمریکا بود اما چون از نظر سیاسی کاملاً به آنها همراه نبود پس از بروز اختلافاتی ظاهری بین آمریکا و طالبان مقابله با طالبان تبدیل به استراتژی رسمی آمریکا در افغانستان شد. از سال ۲۰۰۱ میلادی و پس از حادثه ۱۱ سپتامبر نیز آمریکا به بهانه حمایت طالبان از القاعده فوراً به افغانستان نیروی نظامی فرستاده و آغاز حضور ۲۰ ساله خود در این کشور را رقم زد.
♦️ جالب اینجاست که در طی این ۲۰ سال آمریکاییها همواره حضور خود در افغانستان را با هدف دفاع از زنان افغانستان در مقابل همین رفتارهای محدودیتزای طالبان توجیه میکردند. در واقع آنها با شعار مبارزه برای چیزی وارد افغانستان شدند که خود آن را به وجود آورده بودند اما وضعیت زنان و مردم افغانستان پس از حضور آمریکا هیچ تغییری نکرد و حتی بدتر شد.
📕ناگفتههای صورتی، اندیشکده راهبردی سُعداء
#دو_دقیقه_مطالعه
_________⏳📙__________
🆔
@MAHYA_BAN00