💠
مرحوم ابوعلی حسین بن عبدالله بن حسن بن علی بن سینا( ابوعلی سینا)
🔆
تاریخ تولد: ۳۵۹ شمسی
📜
درگذشت: ۴۱۶ شمسی
🏢
مکان تولد: روستای افشنه، بخارا (در ازبکستان امروزی)
🕌
مکان رحلت و دفن: همدان
👨🏫
برخی از شاگردان: ابو منصور طاهر اصفهانی،ابوالحسن بهمنیار، ابو منصور طاهر اصفهانی
🔰
زندگی نامه: ابن سینا حافظه و هوش خارق العاده ای داشت، تا آن صورت که در ۱۴ سالگی از معلم خود پیشی گرفت.
او در پایان ۱۰ سالگی در قرآن و ادب تبحر خاصی داشت سپس علم فقه را آموخت و در جدل تخصص خاصی داشت بعد از آن علوم منطق و هندسه را فرا گرفت و بعد از آن مشغول فراگیری علوم الهی شد.
بعد از آن علاقه مند به یادگیری علم طب شد، او با خواندن آنچه پیشینیان طب نوشته بودند در این عرصه به موقیت های بزرگی رسید در همان حال از علوم دیگر غافل نبود، و توانست در یک سال و نیم مشغول فراگیری فلسفه بود. پس از آن به الهیات روی آورد و به سختی توانست کتاب مابعد الطبیعه بعد از۴۰ بار خواندن بفهمد .
او در ۱۸ سالگی به بیشتر علوم مسلط بود و با نجات امیر نوح سامانی از بیماری اجازه یافت تا در کتابخانه او به مطالعه بپردازد.
دراین دوران پدر وی درگذشت و او به گرگانج مهاجرت کرد و بعد از آن به ناچار از گرگانج بیرون آمد و مدتی همچون آوارگان در شهرها می گشت تا روزی به جرجان رسید و بعد از آن به دهستان رفت و باز هم به جرجان بازگشت و کتبی در آنجا تصنیف کرد.
وی بعد از مدتی به ری رفت و مجد الدوله که به بیماری سودا دچار شده بود را درمان کرد، وی از آنجا به قزوین و از قزوین به مدت زیادی به همدان رفت و در همان جا به وزارت شمس الدوله دیلمی درآمد و همان جا کتاب قانون را نوشت و تالیف کتاب بزرگ شفا را آغاز کرد
سپس او را ۴ ماه زندانی کردند و در زندان ۳ کتاب را به رشته تحریر در آورد و بعد از آن راهی اصفهان شد و در آنجا کتاب شفا را تکمیل کرد و بعد از آن به همدان آمد در در آنجا در گذشت و دفن شد
📖
برخی از تألیفات وی: قانون، شفا ، رگ شناسی، دانشنامه علائی
📚
یکی از تألیفات وی ( قانون)
‼️
توضیحات بیشتر
👨💻
@M_Kavosh1
#مَــسیرِ_کاوُشْ/
#معرفی_پژوهشگران