💠 مبانی حجاب(۴)
۲- مبنای روایی حجاب
✍ آنچه مسلم است، این است که حجاب صرفا یک امر ظاهری و داشتن یک پوششن نیست بلکه نماد باورها و گرایشهای دینی افراد است که با عفت و حیاء درونیشان گره می خورد. از منظر اسلام حیاء ریشه عفت است و هرچه حیاء در جامعه ای بیشتر باشد عفت و پوشش ظاهری و پاک دامنی هم بیشتر می شود. و در مقابل، منشاء بی عفتی در جامعه رواج بی حیایی است. حیا و خویشتنداری نیروی کنترل کننده اعمال آدمی است؛ و در مقابل، افراد بی حیا بی پروا دست به هر گونه کار زشت و ناپسندی می زنند."
🌷امام حسن مجتبی علیه السلام، در کلامی گهربار مکارم و فضائل اخلاقی را، ده مورد بیان فرموده و شرم و حیا را به عنوان راس این فضائل مورد تاکید قرار دادهاند. آن حضرت می فرمایند: ده خصلت نیک از مکارم و فضائل اخلاق است:
🔹۱ ـ صداقت در گفتار ۲ ـ راستگویی در وقت سختی و گرفتاری ۳ ـ بخشش به سائل ۴ ـ خوش خُلقی ۵ ـ پاداش در مقابل کارها و ابتکارات ۶ ـ پیوند با خویشان ۷ ـ حمایت از همسایه ۸ ـ حق شناسی درباره دوست و رفیق ۹ ـ میهمان نوازی ۱۰ ـ و در رأس همه اینها شرم و حیا.
🌹 قال الامام الحسن المجتبی علیه السلام: مَکارِمُ الاَْخْلاقِ عَشَرَةٌ: صِدْقُ اللِّسانِ وَ صِدْقُ الْبَأْسِ وَ إِعْطاءُ السّائِلِ وَ حُسْنُ الخُلْقِ وَ الْمُکافاتُ بِالصَّنائِعِ وَ صِلَةُ الرَّحِمِ وَ التَّذَمُّمُ عَلَی الْجارِ، وَ مَعْرِفَةُ الْحَقِّ لِلصّاحِبِ وَ قِرْیُ الضَّیفِ وَ رَأْسُهُنَّ الْحَیاءُ.»
📚 تاريخ يعقوبى، ج ۲، ص ۲۱۵.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5