🌺 غذایی سالم بنام نخودآب 🌺 🌱خواص نخود آب: این غذای مقوی، مغذی و لذیذ اغلب در سفره‌خانه‌های سنتی جنوب یا در کنار خیابان روی چرخ‌دستی پخته و عرضه می‌شود و مصرف آن به‌خصوص در روزهای سرد سال تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن و پیشگیری‌کننده از ابتلا به بیمارهای عفونی و ویروسی به‌ویژه سرماخوردگی است و برای کسانی که بیماری‌های خودایمنی همچون ام‌اس دارند،‌ بسیار توصیه می‌شود. 🌞با ورود غذاهای فرنگی به سفره ما ایرانیان،‌ مصرف غذاهای حاوی حبوبات کاهش یافته است در حالی که همین نخود‌آب که همراه پیاز و ادویه پخته می‌شود، چنان خواص تغذیه‌ای دارد که اگر سایر استان‌ها به ارزش غذایی و درمانی آن پی ببرند، حتما آن را طبخ و تهیه خواهند کرد. 🌕 نخود را بهتر بشناسید: نخود نه فقط یک غذا، بلکه یک دارو محسوب می‌شود و چنان که در طب سنتی بر مصرف آن توصیه شده، درباره هیچ‌یک از حبوبات دیگر تاکید نشده است. 🌕 نخود طبعی گرم دارد و نخود‌آب بهترین غذا در روزهای سرد سال است که به تعدیل مزاج بدن کمک می‌کند. 🌕 برای کمک به رفع ناباروری توصیه به مصرف نخود‌آب شده و حتی مصرف روزی یک لیوان آب‌ نخود با کمی عسل و همچنین نخود پخته سفارش شده است. 🌕 نخود ضمن تثبیت کلسیم استخوان‌ها به‌واسطه داشتن منیزیم، سبب تقویت عضلات و رفع اسپاسم می‌شود و به دلیل داشتن فسفر، تقویت‌کننده سلول‌های عصبی و مغزی است. 🌕 اسید‌فولیک و آهن آن البته نه به اندازه گوشت، در رفع کم‌خونی موثر است. 🌕 این غذا به دلیل فیبر زیادی که دارد، ملین است و در پاکسازی و تخلیه روده‌ها دخالت مستقیم دارد و از ایجاد یبوست پیشگیری می‌کند. 🌕 همچنین چون سرشار از ویتامین‌های گروه B است، به رفع خستگی و سستی و غم کمک می‌کند. 🌕 مصرف مستمر آن به مدت چند ماه برای رفع ریزش مو بسیار موثر است. 🌕 همچنین آب نخود پخته مُدر (ادرار‌ آور) و برای التیام سرفه و عفونت ریوی مفید 🌕 درمان‌کننده گرفتگی صداست و به کاهش تورم لثه‌ها کمک می‌کند و پژوهش‌ها نشان داده است، ‌ضدعفونی‌کننده مجاری ادرار است. 🌑 نخود شکننده سنگ‌ها و دفع‌کننده سموم بدن از طریق ادرار است و به عملکرد کبد کمک می‌کند. ✅ طرز تهیه نخود آب مواد لازم: ۱- نخود ۴۰۰ گرم ۲- پیاز متوسط ٢ عدد ۳- روغن زرد ۷۵ گرم ۴- آرد گندم سبوس دار ۱ قاشق غذاخوری ۵- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار کافی ۶- زیره سبز و سیاه نصف قاشق چای خوری "در صورت تمایل از قلم پخته شده گاو، نیز می توانید استفاده کنید" 📌طرز تهیه: نخود را از شب قبل خیس می کنیم و صاف می کنیم پیازها را خرد می کنیم با روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود. نخودها را به پیاز داغ اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. نمک و فلفل و زردچوبه و سپس ۴ لیوان آب را اضافه می کنیم. شعله را کم کرده و با حرارت ملایم نخودها را می پزیم. در آخر که نخودها خوب پخته شد آرد را در نصف استکان آب سرد مخلوط به نخود اضافه میکنیم، بعلاوه زیره. بعد از اینکه چند جوش خورد شعله را خاموش می کنیم. نکته مهم: زمان در خاصیت و طعم غذا نقش کلیدی دارد. غذایی که آرام و با شعله کم پخته شود، هم مغذی تر است و هم لذیذتر. امتحان کنید👌 این غذا را می‌توانید همراه با آبغوره و یا سرکه یا نارنج تازه میل کنید.👌😋 🍎طب مبین 🆔 MobinTeb213