🌤🌤 اهمیت منطقه زندگی و آب و هوا در مزاج شناسی
⛈ گفتیم ساکنان اقلیم چهارم از مزاج معتدل تری برخوردار هستند. آب و هوا در تعیین مزاج افراد موثر است. امام رضا(ع) فرمود: «مزاج الابدان تابعه لتصرف الهواء». به همین علت است که بحث مکان زندگی جغرافیایی انسانها در مزاج شناسی بسیار مهم است. مثلا منطقه اصفهان گرم و خشک است.
🌦 اولین عامل تشخیص مزاج، هوای منطقه است. بیشتر ایرانی ها مزاجشان صفراست. در بین شهرها، معتدل ترین هوا را شهرکرد دارد. بهترین آب و بهترین هضم غذا در شهرکرد اتفاق می افتد. چرا که بهترین و معتدل ترین آب و هوا را دارد. یا مثلا شهر قم هوای گرم و خشک دارد.
☀️ مسئله منطقه زندگی و آب و هوا آنقدر مهم است که گاهی در درمان برخی بیماری ها یک تغییر آب و هوا، زندگی فرد را دگرگون می کند، و هزینه درمان ها را بسیار کم می کند. مثلا گاهی شخص مشکل پوستی دارد یا مشکل گوارشی دارد، یک مسافرت و تغییر آب و هوا باعث درمان او میشود.
یا مثلا کسانی که سرفه های خشک دارند باید فضای اطراف تنفسی خود را مرطوب تر کنند، و خشکی هوا را کم کنند. از طرفی کنار بخاری نباید باشند، چون بخاری بیشتر خشکی ایجاد می کند؛ این افراد باید فضا را از حالت خشکی در بیاورند. یا مثلا با یک آب خالی بخور بدهند. بخور با آب بهترین درمان برای کسانی است که سرفه های خشک دارند. رطوبتی که آب دارد خیلی مناسب است.
برای اینکه هوای پیرامون ما عوض بشود، گلاب نیز رطوبت و تری بسیار خوبی دارد. لذا مقداری نمک و یک مقدار گلاب اگر به آب اضافه شود و بخار بشود برای دفع میکروب و تغییر هوای اتاق بسیار مناسب است.
یا مثلا طب جدید می گوید آسم درمان ندارد. در آسم خشکی زیاد شده، لذا نباید با دارویی بخور داد که خشکی ریه ها افزایش پیدا کند. در آسم چروکیدگی سلولهای ریه اتفاق افتاده است و از حالت طبیعی خارج شده. طب جدید می گوید تا آخر عمر درمان ندارد. اما در طب سنتی و اسلامی آسم درمان دارد و با تجویز داروهای گرم و تر این چروکیدگی برطرف میشود.
⏪ حکیم محسن اسماعیلی
🌎 ساکنان خط استواء معتدلترین مزاج را دارند
بین انسانها کسانی که در خط استوا زندگی می کنند معتدل ترین مزاج را دارند. خط استوا خطی است که زمین را به دو نیم کره شمالی و جنوبی تقسیم می کند. افرادی که در آن مکان زندگی می کنند معتدلترین مزاج ها را دارند.
چون خط استواء نسبت به شمال و جنوب می شود خط وسط. این وسط بودن آن را گفتند معتدل، نه اینکه آنجا هوای معتدل تری دارد. خیر، بلکه تابش آفتاب آنجا مستقیم تر است.
🌏 اگر از خط استوا تا قطب شمال را به هفت قسمت تقسیم کنند، به هر کدام از این هفت قسم می گویند یک اقلیم. همگی با هم می شوند اقلیم های هفتگانه.
اقلیم اول نزدیکترین اقلیم به خط استوا است، اقلیم دوم، سوم... تا اقلیم هفتم که از خط استوا بسیار فاصله دارد و به آن قطب می گویند.
گرمی خط استوا و سردی قطب شمال را که در نظر بگیریم، وسط آن می شود اقلیم چهارم که در سردی و گرمی معتدل ترین مزاج را دارد، و کشور ایران در بین اقلیم سوم و چهارم قرار دارد. لذا کشور ایران معروف است به کشور چهار فصل. لذا بهترین مغزها و فکرها را در ایران می توان پیدا کرد.
نیم کره جنوبی هم همانند نیم کره شمالی به هفت اقلیم تقسیم بندی می شود که اقلیم چهارم، معتدل ترین مزاج را دارد.
⬅️ حکیم محسن اسماعیلی
🍎 کانال طب مبین
@MobinTeb213
🍏 آموزش طب مبین
@MobinTeb_learning