⚡️ استقامت در برابر فشار و تحریم از دیدگاه قرآن
🔸از آیات قرآن این معنا به دست میآید که انسان تنها با استقامت میتواند موفقیتهای خود را تضمین کند. پس هر حماسه بزرگی نیازمند استقامتی کامل است
🔸استقامت که در فارسی از آن به ایستادگی و پایداری تعبیر میشود، حالتی نفسانی در انسان است که آدمی را در مسیری راست به دور از هرگونه کژی و انحراف قرار میدهد و تا رسیدن به هدف هیچگونه انفعال و کوتاهی در او پدید نمیآید.
🔸از مهمترین عوامل ایجادی استقامت ایمان است؛ چرا که ایمان به معنای اذعان و تصدیق عقلی و گرایش عاطفی و قلبی به حقانیت چیزی است. چنین ایمانی است که انسان را وادار میکند تا در مقام عمل عزم نماید و استقامت ورزد. از همین روست که خداوند در آیه ۱۳۹ سوره آلعمران میفرماید کسی که ایمان داشته باشد هرگز در مقام عمل سستی نمیورزد و کوتاه نمیآید.
🔸شکی نیست که برای جامعه اسلامی، رضایت خداوند و رسیدن به سعادت ابدی اصالت دارد. البته اگر بتواند این سعادت را با زندگی آرامش بخش و آسایش نسبی در همین دنیا قرین سازد که بسیار مطلوب است، ولی اگر نتواند و میبایست سعادت دنیوی را فدای سعادت اخروی کند، همان کار را خواهد کرد. از این روست که از جان و مال خود میگذرد و بدبختی دنیوی را برای سعادت و عزت ابدی میپذیرد.
🔸وقتی دشمنان اسلام پیامبر(ص) را در محاصره قرار دادند و همه گونه فشار نظامی و اقتصادی و سیاسی و اجتماعی و فرهنگی را بر حضرت وارد کردند تا ایشان از مواضع خود عقبنشینی کند و اسلام و دولت اسلامی را کنار گذارد و به جمع جهانی آنان بپیوندد که همان سنتهای باطل و بیدادگری فراگیر و ستم و استکبار و ظلم بود، ایشان با استقامت خود و مومنان همراهش کوشیدند تا از اصول خود کوتاه نیایند.
🔸آیه ۱۲۰ سوره بقره یادآور میشود که دشمنان هرگز کوتاه نمیآیند مگر اینکه اصول را ترک کرده و با آنان همراه شوید. پس گمان نکنید که با کوتاه آمدن در یک امر و یا اصلی آنان کوتاه بیایند بلکه همان طور گام به گام مواضع اصولی شما را تسخیر کرده و پیشروی میکنند تا شما را نابود کنند و به دین و ملت خود بازگردانند.
🔸اکنون فشارهای جهانی از سوی استکبار نیز به همین منظور است تا دولت و امت اسلام کوتاه بیابند و به جامعه جهانی استکباری آنان بازگردند. دادن هر امتیازی به دشمنان به معنای موفقیت نیست؛ بلکه انحرافی است که مانع از استقامت و صبر است؛ چرا که دشمن را گستاختر و به تغییر مواضع اصولی امیدوارتر میکند. هنگامی که فشار بر دولت اسلامی پیامبر(ص) بهویژه تحریمهای سخت و کشنده صورت گرفت، برخی از مومنان مدینه گمان کردند که باید کوتاه بیایند تا از نظر اقتصادی کمتر تحت فشار قرار گیرند و خداوند هشدار میدهد که اینگونه نیست که با کوتاه آمدن شما دشمن کوتاه بیاید.
🔸امت اسلام اگر استقامت ورزد و با خلق حماسههای بزرگ در صحنههای جهاد علمی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی و نظامی دشمن را خوار و زبون کند، آنگاه است که آسایش و آرامش دنیوی نیز نصیب امت خواهد شد و رستگاری در آخرت برای آنان تضمین میشود.(فصلت، آیه ۳۰؛ احقاف، آیه ۱۵؛ انفال، آیه ۴۵)
🔸در هنگام حماسهسازی امت از طریق ایستادگی و پایداری در برابر دشمن است که امدادهای غیبی نصیب امت خواهد شد.(فصلت، آیات ۳۰ و ۳۱) پس باید امت همواره با توکل به خدا امیدوار باشد که بر خلاف تحلیلهای علمی و منطقی، تغییراتی به نفع آنان رخ خواهد داد که مقام ایشان را تثبیت و هرگونه تزلزل مادی و معنوی را از ایشان میزداید و جایگاه ایشان را در بلندی اقتدار اسلام و علو الهی تثبیت و استحکام میبخشد؛ چنانکه بر اصحاب بدر این اتفاق افتاد و معادلات دشمن را در هم ریخت.
📝 محمد صدرا آقاجانی روزنامه کیهان
🌺🇮🇷
@Mobin_rfm