🔴 عدالتخواهی؛ بدون فهم درستی از واقعیات و جریانات کشور و با عصبانیت و بدون تعامل سازنده با جریانات، ناقص است
🔻نقد به
#جریان_عدالتخواه
🔹بعنوان کسی که خود را عدالتخواه و مطالبه گر می داند(اگر خدا قبول کند) و بیش از اینکه مدافع وضع موجود و مشکلات کشور باشد مطالبه گر و منتقد این وضع است چند نکته را در باب دوستان عدالتخواه عرض می کنم. اگرچه ما بارها و بارها از این دوستان حمایت کرده و خواهیم کرد. حتی در زمان بستن لیست انتخاباتی روی حضور برخی از چهره های عدالتخواه تأکید ویژه داشته ایم(این مطلب را قبل از انتخابات ننوشتم که مبادا باعث تخریب چهره این دوستان شود):
1⃣ ما که مدعی عدالتخواهی و مطالبه گری هستیم خود باید از نقد و انتقاد استقبال کنیم؛ حالا نقد را وارد بدانیم یا ندانیم بحث دیگری است. اما باید نظرات منتقدان را شنید.
2⃣ متأسفانه «برخی» از دوستان عدالتخواه ما تا نقدی به آنها وارد می شود سریع طرف را وابسته، منفعت طلب، ترسو(ترس از لولو)، دوری از واقعیات کشور و ... متهم میکنند!
3⃣ عدالتخواهی حزب نیست و نبود؛ یک حزب و جریان حق دارد هر عنوانی –خاصه عدالتخواهی- را برای لیست خود برگزیند اما حق ندارد فقط لیست خود را عدالتخواه بخواند و مابقی جریانات و لیست ها را ضدعدالت بخواند.
4⃣ نقد ما به ساختار و مکانیزم بسیار ضعیف اصولگرایان (چه پایداری چه شانا) روشن است. مبنای غلط سهم خواهی برای احزاب و شخصیت ها و حذف افراد غیرحزبی و انقلابی از لیست و ... . اما راستی مبنای لیست 30 نفره عدالتخواهان چه بوده؟ چگونه لیست 30 نفره عدالتخواهان جای سایر انقلابی ها نبود؟ یعنی بقیه انقلابی و عدالتخواه نبودند؟ بعنوان یک فعال رسانه ای که همیشه پیگیر اخبار هستم از همه منابع، از این لیست 30 نفره، شاید 5 نفرشان را بتوان به عنوان چهره عدالتخواه مطرح بدانیم مابقی کجای فعالیت های اجتماعی و فرهنگی و سیاسی اند؟
🔹براستی چرا در این لیست 30 نفره عدالتخواهان، جای افرادی همچون حجت الاسلام نبویان، الیاس نادران، سیدمحسن دهنوی، حمید رسایی، وحید یامین پور و ... نبود؟ یعنی این دوستان هیچکدام عدالتخواه نبوده و نیستند و سابقه ای در عدالتخواهی نداشته و ندارند؟
5⃣ به نظر می رسد دوستان عدالتخواه ما –که واقعاً هم عدالتخواه هستند و ما بر این نیت صحه می گذاریم- اما در امر سیاست و سیاست ورزی صحیح و ناب (نه سکولار و تحجر) ضعیف عمل کرده و طی سالهای گذشته نشان دادند که دیدگاه عمیقی نسبت به جریانات سیاسی کشور ندارند. یکی دانستن جریانات اصولگرا و اصلاح طلب به بهانه اتفاق نظر چند چهره از دو جریان در برخی مسائل، غلط است. دلیلی ندارد که هر دو جریان را یکی دانسته و برخوردمان با هر دو جریان یکسان باشد.
🔹اگرچه برخی اصولگرایان برای رسیدن به اهداف خود از اصلاح طلبان لولو درست می کنند و برخی اصلاح طلبان هم از اصولگرایان لولو درست می کنند، اما شما دوستان هم بپذیرید که از هر دو لولو درست می کنید!
🔸آیا سیاست ورزی صحیح، اسلامی، اخلاقی و عدالتخواهانه اینگونه است که ما همه افراد و فعالان سیاسی حاضر در برخی تشکل ها و احزاب را منحرف، ضدعدالت، حامی فساد و ... بدانیم؟ آیا این عدالت است که همه جریانات و احزاب و افراد را به یک چوب برانیم؟ باید انتقادات به هر جریان را صحیح و منطقی ابراز کرد اما هشتگ
#حداد_عارف و مساوی دانستن دو جریان با سیاست ورزی عادلانه سنخیتی ندارد. ضعف هر کدام را باید در جای خود و "به اندازه" نقد و بررسی کرد. بررسی ها نشان می دهد تازه انتقادات چندساله اخیر دوستان عدالتخواه بیش از اینکه نصیب دولت و اصلاح طلبان شود نصیب اصولگرایان شده.
6⃣ عدم تعامل سازنده با جریانات سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و مردم و همچنین "عصبانیت" عجیب در طرح مصادیق عدالتخواهی و طرح مشکلات و دردها نتوانسته مردم را با دوستان عدالتخواه همراه کند. بطوریکه قریب 200 هزار رأی نصیب سرلیست عدالتخواهان –صادق شهبازی- شده و مابقی زیر ۶۰ هزار رای داشته اند. تازه برخی دوستان عدالتخواه، با نیش و کنایه، رأی مردم را ناشی از ترس از لولو و ... معرفی کرده اند! این یعنی گفتمان عدالتخواه فهم صحیحی از مردم سالاری و ارتباط با مردم و دفاع از مردم ندارد و هنوز جریان کف میدان انقلاب بعنوان مدافعان اولیه عدالت، این دوستان را پرچمدار حقیقی عدالت و آرمان های انقلاب ندانسته اند. این مسئله باید حل شود.
7⃣ به نظر می رسد گفتمان عدالتخواهی به یک آسیب شناسی جدی نیازمند است. نباید عدالت خواهی را به عنوان یک رویه حذفی، با عصبانیت، علیه حاکمیت و نظام، علیه جریانات و احزاب، علیه شخصیت ها و مسئولین، علیه همه سیاسیون، علیه بخشی از مردم، مطرح کرد.
🔹حرف بسیار است ان شاءالله در فرصت های آتی مطرح خواهیم کرد. برای این دوستان آرزوی موفقیت می کنم.
#انتخابات_98
#داود_مدرسی_یان
🇮🇷🕊
@Mobin_rfm