🔷بهای عافیت طلبی خواص
🔺به نقل از امام صادق علیه السلام، در پی معاهده صلحی که بین امام حسن-علیه السلام- ومعاویه بسته شد، گروهی از شیعیان نزد آنحضرت شتافته واینگونه سلام میدادند: "السلام علیک یا مذلّ المومنین!" امام در پاسخ آنان می فرمودند: این چنین نیست، من نه تنها "مذلّ المومنین" نیستم بلکه "معزّالمومنین" ام، زیرا با این حرکت موجب عزت وقدرت مومنان گشتم وسپس فرمودند: همانگونه که خضر پیامبر درآن سفر دریایی ،کشتی مسافربری را سوراخ کرد تا ازدستبردغارتگران مصون ماند وبرای صاحبان اصلی اش باقی بماند، من هم چنین کردم تا بمانیم.
🔺امام حسن علیه السلام در این تشبیه معنادار وبامفهوم به داستان حضرت موسی وخضرنبی اشاره می کنند که درقرآن چنین آمده است: خضر نبی در سفری دریایی که نقش استاد حضرت موسی را بعهده داشتند در حالی که همراه ایشان بودند، کشتی حامل خود و ایشان را سوراخ می کنندکه این اقدام با انتقاد موسی پیامبر روبرو می شود. حضرت خضر از ایشان می خواهند شکیبایی ورزند تا هنگامی که به ساحل برسند، سرّ تخریب کشتی روشن گردد. وقتی که به ساحل رسیدند، مشاهده کردند که عوامل حاکم منطقه، در حال مصادره وتصاحب کشتیهادر ساحل به سود حاکم هستند اما وقتی به کشتی حامل آنان رسیدند بعلت معیوب بودن آن را رها نمودند در نتیجه کشتی از دستبرد عوامل حاکم نجات یافت وبرای صاحبان اصلیش که عده ای مسکین بودند باقی ماند و حضرت خضر با خطاب قراردادن حضرت موسی سرّ سوراخ کردن کشتی را باقی ماندن آن برای صاحبانش ذکر کرد.
♦️پیامبر اکرم در روایتی مثل اهلبیت خود را چون کشتی نوح دانسته که هر که سوار آن شد نجات یافت. با توجه به ارتباط این روایت و تشبیهی که امام حسن علیه السلام بکار بردند مشخص می شود که امام می خواستند به شیعیانی که خود را داناتر از ولی خدا می دانستند فلسفه نرمش قهرمانانه خود را اینگونه بفهمانند که : من کشتی نجاتم وباید بمانم تا هم دین خدا بماند وهم شما که برای ادامه بقای خود نیازمند این کشتی نجات هستین در امان بمانید حتی به قیمت صدمه وارد شدن به اعتباروعزتم در نزدشیعیان و مذل المومنین خواندنم.
🔺هرگاه خواصی چون عبیدالله بن عباس ها، عبدالله جعفرها و عبدالله بن عباس ها گرفتار دنیاطلبی، عافیت جویی و یارفاه زدگی شدند، امام جامعه برای حفظ ارزش ها واصول اسلامی باید از آبرو واعتباراجتماعی اش مایه بگذارد. در تاریخ انقلاب اسلامی نیز رهبران امت در قضایایی چون پذیرش جام زهر قطعنامه۵۹۸، فتنه۸۸ وتاییدمشروط برجام و ماجرای گرانی بنزین در سال۹۸ به ناچار وبرای حفظ جامعه اسلامی زمانی از اعتبار خود مایه گذاشتند که خواص عافیت طلب، یا از استقامت خسته شده بودند و نمی خواستند خود رابه زحمت بیاندازند ویا ایمان مذهبی شان با انگیزه های مادی آمیخته شده بود و برای کسب قدرت حاضرنبودند ذره ای از اعتبار اجتماعی خود هزینه کنند.
🔺این در حالی است که هنگامی که این خواص عافیت طلب، قدرت جامعه را در اختیاربگیرندبا بهانه های واهی چون محدود بودن اختیارات ومانع تراشی دیگران ، زیر بار هزینه اشتباهاتشان نمی روند واز اعتبار رهبری مایه می گذارند واز خود سلب مسولیت می کنند. ازنگاه اینان "توان نظامی و صنعت هسته ای برای مردم نان نمیشود" و "مشکل آب خوردن" مردم جز در سایه صلح با دشمن ، حل نمی گردد این در حالی است که باغ برجامی که آن را آماده باروری میدانستند حاصلی جز تحریم بیشتر،بی ارزش تر شدن پول ملی وبه تبع آن چند برابر شدن قیمت سکه وارز و پراید نداشت. خواص عافیت طلب به اسم ایجاد رفاه بیشتر برای عامه مردم از اعتبار امام جامعه هزینه می کنند اما شب پرداخت یارانه عزا میگیرند و صاحبان فیش های حقوقی نجومی و چندصد میلیونی را سرمایه و ذخایر انقلاب می نامند واقشار آسیب پذیر را زیر چرخ های توسعه لیبرالی شان له می کنند. این بهایی است که باید بابت دادن سکان مدیریت اجرایی جامعه به خواص عافیت طلب پرداخت.
#امام_حسن
✍سیده زکیه صدرهاشمی
🌺🇮🇷
@Mobin_rfm