🔴 چرا کمپین فشار حداکثري آمريکا، پيامدهای وارونهای داشته است؟
✍️
#باربارا_اسلاوین، عضو شورای آتلانتیک آمریکا
🔹 اکنون پس از دو سال از وعده دولت امریکا مبنی بر خروج از برجام و اعمال فشار حداکثری، رويکرد ترامپ، پنج پيامد وارونه داشته است که در ادامه ذکر میشود.
1️⃣ ترامپ در سخنرانی هشتم مه ۲۰۱۸ وعده داد که سياست وی، تهديد برنامه موشکهای بالستيک ايران را حذف میکند، فعاليت هاياش در جهان و کنشگریهای دردسرآفرينش در خاورميانه را هم سد خواهد کرد. اما ايران برنامه موشکي اش را ادامه داد و حتی يک ماهواره نظامی هم به مدار فرستاد، در منطقه قویتر شد و کار به جایی رسيده که چه بسا آمريکا مجبور به ترک عراق شود!
2️⃣ ايران که تا يکسال پس از خروج آمريکا هم به برجام پايبند بود، اکنون به اندازه کافی اورانيوم با غنای پايين دارد و کار غنیسازی در سايت زيرزمينی فُردو را هم از سر گرفته است. اگر هم آمريکا تلاش کند که از سازوکار ماشه استفاده کند، آنگاه ايران، هم از برجام و هم از انپیتی بيرون میرود.
3️⃣ سياست دولت ترامپ، شکاف ميان آمريکا و نزديکترين متحدانش در اروپا را بيشتر کرده است؛ اما تجربه نشان داده که فشار بر ايران تنها زمانی کار میکند که چندجانبه باشد و اهدافی واقع بينانه و دست يافتنی را دنبال کند.
4️⃣ دولت ترامپ با مجبور کردن ديگر کشورها به پيوستن به کمپین فشار حداکثری، آن هم به رغم اولويت هاي سياسیشان، موجب شد که تحريمها به ابزاری بیخاصيت در سياست خارجی تبديل شوند چرا که همانند آنتیبيوتيکها هستند که زيادهروی در مصرف آنها، بیخاصيتشان میکند.
5️⃣ در داخل آمريکا، از مايک پمپئو و چند نومحافظه کار ديگر که بگذريم، دومين سالگرد خروج از برجام، هيچ مدافعی نداشت. در بيرون هم، تنها اسرائيل است که همچنان برای سياستی کف میزند که فقط بر فشار تاکيد دارد، بدون هيچ مشوقی! با این وضعیت، زمانی که در آينده، آمريکا درخواستی از ديگر کشورها داشته باشد، اندک کشورهايی يافت میشوند که از آن پيروی کنند.
#بین_الملل
🌺🇮🇷
@Mobin_rfm