✅ نقش دولت سیزدهم در تحقق مرحله سوم انقلاب اسلامی؛ تشکیل دولت اسلامی
✍️ محمدرضا باقرزاده
مقام معظم رهبری:
«ما یک انقلاب اسلامی داشتیم، بعد نظام اسلامی تشکیل دادیم، مرحلهی بعد تشکیل دولت اسلامی است، مرحلهی بعد تشکیل کشور اسلامی است، مرحلهی بعد تشکیل تمدن بینالملل اسلامی است. ما امروز در مرحلهی دولت اسلامی و کشور اسلامی قرار داریم؛ باید دولت اسلامی را ایجاد کنیم.»
(۱۳۸۳/۰۸/۰۶ بیانات در دیدار کارگزاران نظام)
دولتهایی که تا کنون روی کار آمده اند هر کدام به نامی شناخته شده اند، نامهایی همچون دولت سازندگی، دولت اصلاحات، دولت تدبیر و امید و ... که اکنون باید دید غلبه گفتمانی در دولت سیزدهم و دال مرکزی آن چیست؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال باید به چند نکته توجه کرد:
۱. آقای رئیسی در دیپاچه سند تحول برهه کنونی از تاریخ را هنگامة «تحول» و «خردورزی»، زمانة حرکت و جهش برای «پیشرفت» و «عدالت»، و دورة «تصمیمات بزرگ و چرخشهای شجاعانه»، ایام «میدانداری مردم» و خیزش و حماسهآفرینی «جوانان» و روزگار «خدمت و جهاد» است. خارج از این متن نیز آقای رئیسی القابی از قبیل دولت صادق الوعد برای دولت به کار برده است. برخی هم همایش هایی در تجلیل این دولت با عنوان های «دولت عدالت و پیشرفت» و یا «عدالت و معنویت» بر گزار کرده اند. بر اساس واژگان کلیدی که در این دیباچه به چشم می خورد، این دولت، دولت تحول گرا، دولت عقلانیت، دولت پیشرفت، دولت عدالت، دولت اقدام، دولت مردمی، دولت جوانگرا، دولت خدمت، دولت جهادی معرفی می شود. از همه بیشتر اما، کلید واژه تحول و چرخش های تحول آفرین در سند تحول دولت به چشم میخورد.
۲. در این یک سالی که گذشت نیز، کم و بیش این واژگان در این دولت اثبات شده اند هر چند ابهاماتی در خصوص برخی از این گفتمان ها وجود دارد که اثبات آنها نیازمند زمان است. این گه گفتیم نیازمند زمان است ناظر به وضعیت بی اعتمادی است که برخی دولتها در گذشته برای مردم به ارث گذاشته اند.
۳. اما در کنار این نشانه های گفتمانی که برخی شکلی و برخی هم محتوایی است شاهدیم که دیباچه سند تحول دولت که به نام خود آقای رئیسی نگاشته شده با این دعای منتظران دولت کریمه مهدوی(عج) شروع شده است: «اللَّهُمَّ إِنَّا نَرْغَبُ إِلَيْكَ فِی دَوْلَةٍ كَرِيمَةٍ تُعِزُّ بِهَا الْإِسْلَامَ وَ أَهْلَهُ وَ تُذِلُّ بِهَا النِّفَاقَ وَ أَهْلَهُ وَ تَجْعَلُنَا فِيهَا مِنَ الدُّعَاةِ إِلَى طَاعَتِكَ وَ الْقَادَةِ فِی سَبِيلِكَ وَ تَرْزُقُنَا بِهَا كَرَامَةَ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ» که الهام گر نگاه شخص ایشان به این دولت که در طلیعه قرن جدید آغاز می شود می باشد، یعنی دولت تمهید کننده ظهور و آن هم در سرزمینی که به تعبیر آقای رئیسی به عنوان «مُلک امام عالِم، علی بن موسی الرضا(علیه آلاف تحیه و الثناء)» شناخته می شود.
۴. از سوی دیگر این دولت اولین دولتی است که در برداشتن گام دوم انقلاب تشکیل شده و آقای رئیسی در دیپاچه سند تحول، این سند را سندی می داند که با آن میتوان، «مسیر تحقق گام دوم انقلاب را آغاز و برای کشور و جوانان با انگیزه و صاحب استعداد آن افقگشایی کرد. آقای رئیسی معتقد است که این سند، ضمن پاسداشت مجاهدتها، تجربه ها و دستاوردهای دولتمردان گام اول انقلاب، کوشیده است تا در چارچوب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴، سیاستهای کلی نظام و انتظارات تحولی رهبر معظم انقلاب اسلامی(مدظلهالعالی) با تأکید بر بیانیه گام دوم انقلاب؛ کاستیها، ضعفها و عبرتهای مسیر طیشده را در کنار فرصتها و ظرفیتهای پیش رو ملحوظ نموده و با ارائه راهبردهای تحولی برآمده از آن، دولتمردان را دست در دست مردم، مهیای تلاش و حرکتی پرشتاب و متعالی برای رسیدن به آرمان بزرگ تمدنی انقلاب اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی(ارواحنا له الفداء) بگرداند.»
ادامه دارد...