✨ شب قدر...
🔹 امام صادق (علیه السلام) فرمودند:
🔹أَنَّ لَیْلَةَ الثَّالِثِ وَ الْعِشْرِینَ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ هِیَ لَیْلَةُ الْجُهَنِیِّ فِیهَا یُفْرَقُ کُلُّ أَمْرٍ حَکِیمٍ وَ فِیهَا تَثْبُتُ الْبَلَایَا وَ الْمَنَایَا وَ الْآجَالُ وَ الْأَرْزَاقُ وَ الْقَضَایَا وَ جَمِیعُ مَا یُحْدِثُ الله فِیهَا إِلَی مِثْلِهَا مِنَ الْحَوْلِ فَطُوبَی لِعَبْدٍ أَحْیَاهَا رَاکِعاً وَ سَاجِداً وَ مَثَّلَ خَطَایَاهُ بَیْنَ عَیْنَیْهِ وَ یَبْکِی عَلَیْهَا فَإِذَا فَعَلَ ذَلِکَ رَجَوْتُ أَنْ لَا یَخِیبَ إِنْ شَاءَ الله
🔹وَ قَالَ: یَأْمُرُ الله مَلَکاً یُنَادِی فِی کُلِّ یَوْمٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ فِی الْهَوَاءِ أَبْشِرُوا عِبَادِی فَقَدْ وَهَبْتُ لَکُمْ ذُنُوبَکُمُ السَّالِفَةَ وَ شَفَّعْتُ بَعْضَکُمْ فِی بَعْضٍ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ إِلَّا مَنْ أَفْطَرَ عَلَی مُسْکِرٍ أَوْ حَقَدَ عَلَی أَخِیهِ الْمُسْلِمِ.
🔸 شب_بیست_و_سوم ماه رمضان، شب جُهَنی(۱) است که در آن هر کار استواری [به اراده خدا] فیصله مییابد و گرفتاریها و مرگها و عمرها و روزیها و قضا و قدر و هر آنچه از این قبیل که خداوند در آن شب برای یک سال رقم میزند، مشخص میشود. پس خوشا به حال بنده ای که آن شب را با رکوع و سجود احیا کند و گناهان خویش را روبروی چشمانش حاضر کند و بر آنها بگرید. پس اگر چنین کند، امید آن دارم دست خالی باز نگردد ان شاء الله.
🔸همچنین فرمودند: در ماه رمضان خداوند به فرشته ای دستور میدهد که هر روز در آسمان ندا دهد: به بندگانم بشارت دهید، گناهان گذشته شما را بخشیدم و برخی از شما را در شب قدر شفیعان برخی دیگر قرار دادم، مگر کسی را که شراب بخورد یا به برادر مسلمان خود کینه داشته باشد.
📚 بحارالانوار ج ۹۴ ص ۴
(۱) جُهَنی نام شخصی است، که از رسول خدا صلی الله علیه و آله درخواست کرد چون رفت و آمدش به مدینه سخت است، شب قدر را برایش معین کند تا فقط همان شب به مدینه بیاید، حضرت خصوصی جوابش را دادند. اصحاب هرسال او را فقط در شب ۲۳ میدیدند که به مدینه می آمد، لذا بمرور زمان این شب بین مردم به لیلةالجهنی معروف شد...