#سوال_تنهامسیری_ها
#اعتقادی
#شکر
سلام، وقت شما بخیر. در رابطه با موضوع شکر سوالی به ذهنم خطور کرده که ممنون میشم راهنمایی کنید. میخواستم بدونم در بحث شکر هم مثل ادب با توجه به شرایط نحوه برخورد میتونه متفاوت باشه یا به صورت مطلق باید بهش نگاه کرد. به صورت جزئی تر بخوام بپرسم آیا نحوه مواجهه با موضوع شکر در مسائل فردی با مسائل غیر فردی یا اجتماعی یکسانه؟
مثلاً تو این روزها به خاطر بی تدبیری مسئولین وضعیت معیشتی مردم سخت شده، آیا برای پیش اونون همچین شرایطی هم که از بی تدبیری عده ای ایجاد شده باید شکر بجا آورد؟ یا باید به گونه دیگری رفتار کرد.
〰〰〰〰〰〰〰🌟
حجت الاسلام
#قشلاقی پاسخگوی این سوال هستند:
با سلام و احترام و آرزوی سلامتی در پاسخ سوال شما گفتنی است که خداوند متعال در قرآن می فرماید :
وَ إِذْ تَأَذَّنَ رَبُّکُمْ لَئِنْ شَکَرْتُمْ لَأَزیدَنَّکُمْ وَ لَئِنْ کَفَرْتُمْ إِنَّ عَذابی لَشَدیدٌ (ابراهیم آیه 7)؛
و (همچنین به خاطر بیاورید) هنگامى را که پروردگارتان اعلام داشت: «اگر شکرگزارى کنید، (نعمت خود را) بر شما خواهم افزود و اگر ناسپاسى کنید، مجازاتم شدید است!» .
این آیه ی شریفه را اکثر مترجمین نادرست معنا نموده و چنین گفته اند: « ... قطعاً (نعمت ) شما را افزون خواهم کرد ... » ؛ در حالی که چنین مطلبی در آیه مطرح نیست. در این شریفه سخن از افزودن خود فرد شاکر است نه نعمت او ؛ یعنی
#اگر_شکرگزار_باشید (نعمت را درست و طبق فرمان خدا به کار گیرید) خداوند متعال به واسطه ی این شکرگزاری
#وجود_خود_شما_را_وسعت_میدهد و رتبه ی وجودی خود شما را بالا می برد.
ناگفته نماند علمای اخلاق براى «شکر» حداقل دو مرتبه قایل هستند: 1- شکر زبانی، 2- شکر رفتاری.
«شکر زبانی» با ذکر «شکرا لله» تحقق پیدا می کند و «شکر رفتاری» با بهره گیری هر کدام از اعضاء بدن و توانمندی خود در جهت رضایت خداوند و انجام دستورات او تحقق پیدا می کند. از آن جمله «شکر دست و پا» تلاش برای خدمت رسانی به مردم و کوشش برای رشد و پیشرفت خویشتن است و «شکر چشم» نگاه مهربانانه به پدر و مادر و استاد و... و بهره گیری از چشم برای مطالعات مفید و تلاوت قرآن و... است و «شکر زبان» ذکر خدا گفتن و بیان و دفاع از حق و دفاع از حقوق مظلومان و مبارزه با ظلم و ستم و.. می باشد همین طور دیگر اعضاء و توانمندیهای انسان.
بنابراین طبق آیه شریفه یکی از وظایف حتمی بندگان شکر نعمت است و ما هر چه داریم از عنایت اوست پس باید دایماً در حال شکر گذاری از خداوند متعال باشیم ، و سیره ائمه در ادعیه و اعمالشان نیز چنین بوده است.
بدیهی است که وظیفه مومنین تنها شکر زبانی صرف نیست بلکه در کنار شکر زبانی بخاطر نعمت های الهی باید خود را به شکر رفتاری مزین نمایند که از جمله
#مصادیق_شکر_رفتاری می توان به امر به معروف و نهی از منکر ، دفاع از حق و حقوق مظلومان تذکر دادن ، نصیحت کردن،
#مطالبه_کردن_از_مسئولان_مربوطه ، احسان و انفاق به نیازمندان و.. اشاره کرد.
#قشلاقی
@MoshaverTM
〰〰〰〰〰〰〰〰🌟