🔶 بمبگذاری در ترمینال غرب تهران
🔷 آیت الله محمد محمدی ری شهری
بامداد روز پنج شنبه ١٣٦٤/٦/٢٨ ساعت ٦:٣٥ یک بمب زمانی الکتریکی در ترمینال آزادی تهران در قسمت تعاونی هفت منفجر شد. این بمب دست ساز که در یک ساک جاسازی شده بود تقریباً ۱۵ پوند وزن داشت. در این انفجار یک کودک دو ساله به نام لیلا هاشمی به شهادت رسید و ٣٦ نفر مجروح شدند.
پس از پیگیریهای گسترده اطلاعاتی مشخص شد که شخصی به نام عبدالرحمن افندی وابسته به گروههای کُرد کرکوک که حدود ۳۰ سال سن دارد، با توجیه سرویس اطلاعاتی عراق با خانمی از اهالی ارومیه ازدواج کرده و مواد منفجره به ایران می آورد که بالاخره پس از چندین ماه فعالیتهای اطلاعاتی نامبرده شناسایی و در تاریخ ١٣٦٥/٥/١٣ دستگیر شد.
در بازجوییهایی که از وی به عمل آمد معلوم شد که رژیم عراق برادر و برادرزاده ی او را به اعدام محکوم نموده و در مقابل آزادی آنها از وی خواسته اند که با استخبارات عراق جهت خرابکاری در ایران همکاری کند. وی همکاری با استخبارات را میپذیرد و در سال ١٣٦٤ پس از ملاقات با رائد قاضی و دیدن آموزشهای لازم درباره چگونگی به کارگیری مواد منفجره مقداری مواد انفجاری از طریق قاچاقچیان به پیرانشهر برده و از آنجا به تهران منتقل میکند و در تاریخ ١٣٦٤/٦/٢٨ حادثه ی جانخراش انفجار ترمینال آزادی را پدید میآورد.
او پس از این اقدام وحشیانه به عراق باز میگردد و پس از گزارش این جنایت استخبارات طبق وعده برادر و برادرزاده اش را آزاد میکند و پس از مدتی کوتاه که به وی استراحت میدهند جهت سهولت رفت و آمد وی به ایران به او توصیه میکنند که با یک ایرانی ازدواج کند. او هم با خانمی به نام گلین از اهالی ارومیه ازدواج میکند. پس از مدتی بمب دیگری به او میدهند که به راحتی به تهران منتقل میکند و در ترمینال فیاض بخش (پارک شهر) منفجر میکند. پس از آن دوباره به عراق میرود و با دو بمب دیگر جهت انفجار در تهران باز میگردد که این بار با تلاش مأموران وزارت اطلاعات دستگیر گردید.
📚 خاطره ها، تالیف: محمد محمدی ری شهری، ناشر: مرکز اسناد انقلاب اسلامی، چاپ سوم: ۱۳۸۸، ج ۳، ص ۱۱۷ ـ ۱۱۸